Ponedjeljak, 30 Ožujak 2020 11:15

COVID – 19 u DNŽ: Stanje je stabilno, zabilježena dva nova slučaja

Dva su nova slučaja zaraze korona virusom u Dubrovačko – neretvanskoj županiji tako da je ukupan broj osoba koje su službeno evidentirane kao oboljele – 34, a dvije osobe dosad su izliječene.

Takvu situaciju, kazao je župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić na redovnoj konferenciji za novinare županijskog Stožera CZ, stručnjaci su ocijenili stabilnom.

Inače, dosad je 238 uzoraka upućeno u Zagreb na analizu, a od jučer 15 poslanih uzoraka dva su dakle bila pozitivna, dok se čekaju nalazi za još jedan uzorak. U samoizolaciji je 661 osoba na području Dubrovačko - neretvanske županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je deset pacijenata, jedna pacijentica je na intenzivnoj i bit će transportirana u Split.

Građani koji sumnjaju da imaju korona virus mogu se testirati u šatoru ispred bolnice, naravno, naglasio je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić uz prethodne konzultacije s liječnicima koji će ih uputiti na daljnji postupak.

Nema novozaraženih zdravstvenih djelatnika, naglasio je ravnatelj županijskog ZZJZ Mato Lakić.

Načelnik PU dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević kazao je kako je za vikend bilo više dojava o okupljanju građana na javnim prostorima, posebice igralištima, ali da ujedno nije zatečen veći broj osoba te da su se na upozorenja policije i oni koji su se tamo zatekli razišli.

dm

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020