lausnekretninebanner

Četvrtak, 19 Ožujak 2020 12:07

Zaražena čistačica, korona virus zatvorio Zračnu luku Dubrovnik

Piše:
Ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić Ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić Foto: dm

Zračna luka Dubrovnik od danas u podne zatvorena je za sav civilni zračni promet nakon što je potvrđeno kako je jedna djelatnica, točnije 54 – godišnja čistačica zaražena korona virusom COVID – 19.

Da je riječ o čistačici iz Zračne luke Dubrovnik potvrdio je danas na konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije Mato lakić. Inače, njen zadnji radni dan u Zračnoj luci prije no što se osjetila loše bio je 7. ožujka. Poptuno su stoga netočne informacije kako je radila na čišćenju zrakoplova koji je nedavno sletio iz Rima.

„Nažalost zaprimili smo informaciju da je jedna zaposlenica Zračne luke Dubrovnik d.o.o. oboljela od COVID-19, te smo hitno poduzeli sve mjere preporučene od strane HZJZ te postupili sukladno uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite DNŽ.” - navodi se u kratkom priopćenju iz Zračne luke Dubrovnik.

covidpress1903 2

Djelatnica ZL Dubrovnik inače je, kazao je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić hospitalizirana u subotu te se nalazi u izolaciji. Kako je kazao ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić zaražena 54 – godišnjakinja osjeća se dobro. Uzorci ostalih osoba koji su bili poslani na analizu za korona virus bili su negativni uključujući i uzorak medicinske djelatnice iz Župe dubrovačke i Austrijanca na Kalamoti.

covidpress1903 3

Na konferenciji za novinare istaknuto je kako se ne može znati gdje se čistačica iz Zračne luke zarazila, sve osobe za koje se zna da je s njima bila u bližem kontaktu dobile su upute o samoizolaciji, a kakao je kazao ravnatelj županijskog ZZJZ Mato Lakić radi se na tome da se utvrdi s kim je još zaražena osoba kontaktirala.

covidpress1903 1

Župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić pozvao je građane da se strogo pridržavaju uputa o zaštiti od korona virusa dok je zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera CZ Joško Cebalo kazao kako su još dvije osobe smještene u karantenu, a riječ je o jednom državljaninu Albanije i jednoj državljanki Grčke koji su sinoć bili na Graničnom prijelazu Klek.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020