Srijeda, 18 Ožujak 2020 13:12

Ženska osoba iz Župe smještena u izolaciju, uzorak se ispituje

Zbog interesa javnosti vezano za slučaj ženske osobe iz Župe dubrovačke ističemo kako je spomenuta boravila u inozemstvu, no prema dostupnim informacijama kući se vratila prije uvođenja sigurnosnih mjera obvezne samoizolacije. Važno je napomenuti kako nije riječ o državi/pokrajini u kojoj je zabilježen veliki broj slučajeva korona virusa. - ističe se danas u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite.

„S obzirom da je naknadno razvila blage simptome, točnije blagu vrućicu i grlobolju preventivno je smještena u izolaciju u OB Dubrovnik i njezin uzorak je poslan na testiranje na COVID-19.” -navodi se još u priopćenju.

„U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirana su i u izolaciji dva pacijenta čiji je uzorak poslan na testiranje za COVID-19. Osim toga OB Dubrovnik poslala je na testiranje još tri uzorka pacijenata koji nisu u izolaciji sa sumnjom na COVID-19, no od prije imaju određene respiratorne probleme. Ta testiranja također se vrše preventivno.” - zaključak je priopćenja Stožera CZ Dubrovačko – neretvanske županije.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019