Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:44

Franković tvrdi kako su Tolić, Valentić i Žunec uzurpirali javnu površinu

Gradonačelnik Mato Franković prilikom obilaska radova na izgradnji kolektora oborinske odvodnje u Ulici kardinala Stepinca posjetio je i gradilište privatnih investitora Roka Tolića, Iris Valentić i Srećka Žuneca.

Franković je tom prigodom uzeo metar u ruke i sam izmjerivši širinu ceste, ustvrdio kako su, prema njegovu tumačenju, investitori uzurpirali pola metra gradske površine.

Gradonačelnik je kazao kako cesta treba biti široka šest metara te da su iskoristivši GUP koji je loš po Grad Dubrovnik „investitori prekršili pravila i prisvojili javno dobro”.

- Mnogi pričaju o javnom interesu, no kad se suoče njihove želje za javnim interesom i njihove želje za osobnim stjecanjem imovine, onda ove druge prevlada. - rekao je gradonačelnik Franković dodašvi kako je zgrada koju grade Tolić i Valentić „šaka u oko”.

tolvalfrankovic2402 2

Pri tome je gradonačelnik kazao kako mu je žao što cijeli Grad Dubrovnik nije tzv, buffer zona jer će se gradnja na ovom području, prema važećem GUP – u, nastaviti sve do hotela Neptun.
- Gospodo, imali ste priliku povući se i napraviti primjerenu građevinu, a ste to propustili učiniti. Bilo vam je malo pa ste uzeli i 50 centimetara gradske površine. Grad će vratiti svojih 50 centimetara nazad. - kazao je gradonačelnik Franković dodavši neka se onda investitori snalaze kako će ulaziti u garaže te da trebaju biti sretni da Grad ne izgradi zid, pa da uopće ne mogu pristupiti garaži.
- Ovakvo što ne smijemo u budućnosti dopuštati. – rekao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Najnovije u 16:43:

Roko Tolić demantira gradonačelnika da je uzurpirana javna površina

dm