lausnekretninebanner

Subota, 15 Veljača 2020 14:30

Klapa Cavtajke, jedina takva u Konavlima

Klapa Cavtajke, jedina takva u Konavlima Foto: Klapa Cavtajke

Ženska klapa Cavtajke, jedina takva u Konavlima, imala je brojen nastupe u proteklom razdoblju. Cavtajke su se tako nedavni vratile i s gostovanja u Bosni i Hercegovini.

Od studenoga su gostovale u Sjevernoj Makedoniji, nastupivši u Skopju (Dauth Pashin Haman) i Bitoli (Nacionalni muzej), u prosincu nastupile su na 12. Mirisima Božića, pa na koncertu uz pratnju Dubrovačkog Simfonijskog Orkestra, humanitarnom božićnom koncertu u crkvi Sv. Mihajla u Lapadu, Festi od klapa, samostalnom koncertu u Slanici u organizaciji DSO-a te pozivnim gostovanjem u BIH.

Poziv iz BIH je došao putem dugogodišnjeg poznanstva i prijateljstva predstojnika Samostana sv. Vlaha u Pridvorju fra Iva Kramara i profesorice sarajevske Muzičke akademije Alme Aganspahić.

Klapa je u Sarajevu održala Koncert za studente Muzičke akademije. S obzirom da je Koncertna dvorana Akademije u obnovi, koncert je održan u maloj dvorani za produkcije Akademije. Studenti i profesori Akademije su svoje oduševljenje, osim aplauzom, potvrdili i pozivom klapi Cavtajke za sudjelovanjem na svečanosti otvaranja novoobnovljene koncertne dvorane Muzičke Akademije.

Drugi Koncert klapa je održala u crkvi franjevačkog sjemeništa u Visokom, pred nekoliko stotina slušatelja. Na povratku u Hrvatsku klapa Cavtajke se zaustavila u franjevačkom samostanu u Kreševu te pjevala misu pri misnom slavlju koje je predvodio fra Ivo Kramar.

Uz Cavtajke Mateu, Josipu, Anu, Olju, Jelenu, Ivanu i Jelu u programu koncerata su sudjelovali akademik Luko Paljetak i fra Ivo Kramar recitirajući svoje stihove te Vlaho Kordić i Matija Novaković, dodavši i svoj prateći glazbeni prilog.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250