lausnekretninebanner

Srijeda, 12 Veljača 2020 21:29

Katolički skauti obnovili skautska obećanja

Katolički skauti obnovili skautska obećanja Foto: Dubrovačka biskupija

Katolički skauti Zdruga sv. Vlaha obnovili su svoja skautska obećanja na euharistijskom slavlju u nedjelju u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike. Misu je predslavio generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, sa duhovnikom dubrovačkih skauta katedralnim župnik don Marinom Lučićem.
 
Nedjeljni evanđeoski ulomak prenosio je Isusovu poruku: Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta. Kako bi skauti što bolje razumjeli značenje svjetla na početku propovijedi generalni vikar je zamolio da se ugase sva svjetla u katedrali, pa je zatim kroz razgovor sa skautima naglasio ulogu svjetla u životu svakog čovjeka. Poručio im je da i oni svojim dobrim djelima, djelima ljubavi mogu paliti svjetlo u svom životu kao i u životima drugih ljudi.
 
Među skautima bilo je onih koji skautska obećanja obnavljaju već više puta kao i novih skauta kojima je ovo bilo prvo davanje skautskih obećanja. Skautska obećanja predvodila je predsjednica Zdruga Vanda Kljunak. Uz voditelje pojedinih odreda prisustvovali su i svećenici sa župa na kojima skauti djeluju, don Vilim Petrović i don Robert Karačić.
 
Pjevanje na misi predvodio je katedralni zbor mladih s voditeljicom Željanom Lučić.
 
Kao uspomenu na davanje obećanja skauti su sa svojim voditeljima napravili zajedničke fotografije nakon mise.
 
Zdrug sv. Vlaha Dubrovnik/Dubrovačka biskupija

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250