Srijeda, 12 Veljača 2020 17:04

Dom zdravlja: Pacijenticu nismo prevezli preko Župe do Grada

Pacijentica je cijelo vrijeme bila zbrinuta na Odjelu kardiologije, te je oko 18:30 sati prevezena direktno na adresu boravka, a ne preko Župe dubrovačke, jer taj dan uopće nismo imali prijevoze u Župu dubrovačku. - odgovorio je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan na upit o slučaju pacijentice o kojem je Dubrovnikpress.hr pisao OVDJE.

Bazdan navodi kako je u dogovoru s Odjelom kardiologije prijevoz bio dogovoren oko 18 sati.

„Sanitetski prijevoz je tog dana imao još dva hitna prijevoza (za Split i Zagreb), jedan dogovoreni prijevoz za Zagreb, dogovorene prijevoze za Janjinu, Sreser i Topolo, prijevoz redovnih pacijenta dijalize, te još 8 otpusta iz Opće bolnice Dubrovnik. Iz navedenih razloga navedena pacijentica je do kuće prevezena sa još jednom pokretnom pacijenticom na sličnoj adresi stanovanja.” - napisao je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

I dok pacijentica tvrdi jedno, iz Doma zdravlja drugo, svejedno je ostalo neodgovoreno pitanje je li normalno da pacijenti čekaju cijeli dan na sanitetski prijevoz. Naime, pacijentica je ujutro u 9 sai dobila otpusno pismo, a prijevoz je dogovoren za, kako i sam Bazdan navodi, oko 18 sati.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019