Srijeda, 12 Veljača 2020 12:28

Je li normalno da pacijentica skoro cijeli dan čeka na sanitetski prijevoz?!

Piše:

Otpušteni pacijenti iz OB Dubrovnik koji nisu u takvom zdravstvenom stanju da mogu sami doći kući ili ih netko prevesti, u OB Dubrovnik sanitetski prijevoz znaju čekati cijeli dan. Naime, upravo na taj problem upozorila je čitateljica portala Dubrovnikpress.hr (podaci poznati redakciji op.a.), a iz OB Dubrovnik ne opovrgavaju kako je pacijentica uistinu morala čekati dugo na prijevoz, no napominju kako „sanitetski prijevoz ne pripada Općoj bolnici Dubrovnik, već djeluje u sastavu Doma zdravlja Dubrovnik”.

„Moja majka, teški dijabetički bolesnik koji prima tri puta dnevno inzulinsku terapiju, ujutro oko 9 sati otpuštena je sa Kardiološkog odjela uz uručenje otpusnog pisma. Rečeno joj je da treba pričekati sanitetsko vozilo koje je trebalo vratiti u dom za starije u nemoćne osobe.” - piše naša čitateljica.

„Oko 12 sati nazvala sam odjel i rečeno mi je da se majka još nalazi tamo na čekanju vozila te da će dobiti obrok i terapiju koja joj je potrebna. Tek u večernjim satima ukrcana je u sanitetsko vozilo koje ju je preko Župe (jer su prevozili još jednog pacijenta koji je trebao tamo biti odvezen) dopremilo u dom u Gradu. Majka je dovezena u stanju visoke hiperglikemije jer svo to vrijeme koje je čekala nije dobila inzulinsku terapiju te je isto veče, na poziv osoblja doma, odvezena na hitni prijem te je sada smještena na interni odjel.
Neshvatljivo je da je teški pacijent koji je dobio otpusno pismo iz bolnice a, stjecajem okolnosti, još leži na krevetu odjela i nije izašao vani, ostavljen na milost i nemilost bez potrebne skrbi.” - napisala je.

S ovim smo upoznali i upravu OB Dubrovnik, a u njihovu odgovoru na upit o ovom slučaju piše:
„Za predmetnu pacijenticu je bio planirani otpust za dan 05. veljače 2020. godine sanitetskim prijevozom Doma zdravlja Dubrovnik. Glavna sestra odjela je prijavila i dogovorila sanitetski prijevoz prethodnog dana prije otpusta. Neistinite su tvrdnje kako je pacijentica “ostavljena na milost i nemilost bez potrebne skrbi”. Predmetnog dana, dok je pacijentica na odjelu čekala sanitetski prijevoz, dobila je svu potrebnu terapiju sukladno dijagnostici i poslužen joj je ručak. Sanitetski prijevoz je izvršio uslugu prijevoza u 18,30 sati.” - nepotpisani je odgovor iz uprave OB Dubrovnik.

„Nažalost, Sanitetski prijevoz ne pripada Općoj bolnici Dubrovnik, već djeluje u sastavu Doma zdravlja Dubrovnik, stoga ne možemo utjecati na dinamiku njegovog dnevnog rada.” - piše još u odgovoru iz OB Dubrovnik.

Zašto je pacijentica čekala cijeli dan na prijevoz i zbog čega je prvo odvezena u Župu, a zatim u Grad, upit smo uputili stoga i Domu zdravlja Dubrovnik, a odgovor očekujemo.

Najnovije:

Dom zdravlja: Pacijenticu nismo prevezli preko Župe do Grada

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019