Petak, 17 Siječanj 2020 14:01

Otvorena pedijatrijska ambulanta u Novoj Mokošici

Otvorena pedijatrijska ambulanta u Novoj Mokošici Foto: dm

U Novom naselju Mokošica, u Vinogradarskoj ulici, otvorena je svečano danas pedijatrijska ambulanta. Ambulantu, koju će voditi dr. Miljenka Crnčić Orlić, koja je došla na rad u Dubrovnik iz Pule, uz ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik Branka Bazdana otvorili su župan dubrovačko – neretvanski i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Inače, ambulanta se nalazi u prostoru koji je Domu zdravlja ustupio Grad Dubrovnik koji je ujedno snosio i najveći dio troškova za uređenje, odnosno osim osiguranja adekvatnog prostora Grad Dubrovnik je iz svog proračuna izdvojio sredstva za izradu projekta te snosio troškove adaptacije i uređenja prostora, dok je opremu financirala Zaklada „Blaga djela”. Grad Dubrovnik ujedno je osigurao plaću za doktoricu i medicinsku sestru za prvih godinu dana rada te osigurao, adaptirao i uredio stan za pedijatricu. Ulaganja u ambulantu iznose oko dva milijuna kuna.

Kako je istaknuo ravnatelj Doma zdravlja Branko Bazdan dolaskom dr. Crnčić Orlić koja je i subspecijalistica dječje kardiologije ostvaren je nadstandard. Bazdan je kazao i kako će u surdanji s Gradom Dubrovnikom biti pokrenuta i nabava UZV - a za dječju kardiologiju. Na otvaranju ambulante
Bazdan je pozvao roditelje kojima ova ambulanta gravitira da upišu svoju djecu kako bi ambulanta mogla započeti s radom s optimalnim brojem malih pacijenata.

Župan Dobroslavić čestitao je Gradu Dubrovniku i Domu zdravlja te zahvalio Blagim djelima te je pri tome kazao kako je u Županiji dubrovačko – neretvanskoj zdravstvo kvalitetno, ali da ima i problema, prvenstvo s dugovima Opće bolnice Dubrovnik i s nedostatkom kadra.

Gradonačelnik Mato Franković, koji je dr. Crnčić Orlić predao ključeve ambulante, istaknuo je iznimnu važnost ove ambulante s obzirom da je otvorena u najmnogoljudnijem naselju Grada Dubrovnika. Kazao je kako nije bilo ni lako ni jednostavno otvoriti ambulantu te da bi sve bilo uzalud da u ambulanti nema tko raditi pa je zahvalio ravnatelju Doma zdravlja Branku Bazdanu koji je uspio dr. Crnčić Orlić dovesti na rad u Dubrovnk iz Pule. Također, Franković je najavio i kako će biti osiguran prostor za logopeda.

- Želimo da naši sugrađani ovdje dolaze što rjeđe, ali kada dođu da dobiju najbolju moguću liječničku skrb – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Dr. Miljenka Crnčić Orlić istaknula je kako je u Dubrovnik primljena objeručke te da se nada kako će opravdati ukazano joj povjerenje. Dr. Crnčić Orlić inače ima 33 – godišnje iskustvo, a kako je kazala u Dubrovniku, gdje je preselila zajedmno s obitelji, ugodno se osjeća.

dm

banner taksiispiti

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019