lausnekretninebanner

Utorak, 10 Prosinac 2019 16:08

Svi se pravili da ne razumiju Barača

Piše:

Gradsko vijeće usvojilo je Prijedlog odluke o zakupu javnih površina, a polemika se razvila nakon što je vijećnik SDP-a Jadran Barač kazao kako bi se javne površine trebale dodjeljivati putem javnog natječaja.

„Stolovi su dubrovačke naftne platforme”, ustvrdio je vijećnik Jadran Barač (SDP), pojasnivši kako su objekti bez stolova na javnim površinama nemjerljivo nekonkurentni. Kazao je kako se pri dodjeli stolova treba voditi načelom jednakosti.

- Ova gradska uprava samostalno i bez natječaja želi dodjeljivati visoko vrijedne javne površine i u takvom odnosu se stvaraju mogućnosti pogodovanja i zlouporabe. - rekao je Barač.

Vijećnik Rikard Rossetti (DUSTRA) pitao ga je zalaže li se on za to da se i iznajmljeni prostori dodjeljuju putem javnog natječaja.

- Ako zagovarate da se svaki put raspisuje javni natječaj, to su priče za malu djecu. Tko bi ulagao u prostor kad ne bi bio siguran da može produžiti taj ugovor?! - pitao je Barača Rossetti.

Barač je kazao da je javno natjecanje temeljno načelo tržišnog natjecanja te dodao kako je njegov prijedlog da na javni natječaj u cjelini idu i poslovni prostori i javne površine te naglasio kako odluka od zakupu javnih površina nije socijalna mjera koja se donosi kad netko ostane bez krova nad glavom.

Kako većina u vijećnici koja je sudjelovala u raspravi Barača nije razumjela, obrušili su se na njega prozivkama kako bi se u slučaju da se javne površine dodjeljuju putem javnog natječaja dogodilo da je u prostoru jedan ugostitelj, a da javnu površinu ispred objekta u zakup dobije netko drugi, drugim riječima potpuno su polupali lončiće, a prijedlog je tako prošao. U biti, svi oni samo su se pravili da Barača ne razumiju, u interesu sadašnjih zakupaca.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020