lausnekretninebanner

Utorak, 10 Prosinac 2019 13:32

Usvojen proračun Grada Dubrovnika za 2020. godinu; 769,8 milijuna kuna

Piše:

Gradsko je vijeće Grada Dubrovnika na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici usvojilo Proračun za 2020. godinu u iznosu od 769, 8 milijuna kuna u kojem su osigurana sredstva za kapitalne projekte aktualne gradske uprave. Gradonačelnik Mato Franković proračun je obrazlagao gotovo sat vremena te je, osvrnuvši se na proračun iz 2019. kazao kako su sve njegove stavke realizirane ili su u postupku realizacije.

Među brojnim projektima izgradnje cestovne infrastrukture u proračunu za 2020. osigurana su sredstva za izgradnju ceste od Mosta Dubrovnik do Pobrežja za što je osigurano 33,1 milijun kuna.

Osigurana su i sredstva za rekonstrukciju Lapadske obale u iznosu od 40 milijuna kuna te projektiranje ceste Osojnik – Ljubač, Tehničko - tehnološkog bloka na Osojniku i ceste za Nuncijatu.

Grad za izgradnju parkirališta u Mokošici osigurava 2,4 milijuna kuna. Značajna sredstva u iznosu od 16 milijuna kuna osiguravaju se za nastavak izgradnje groblja Dubac. Za sanaciju Grabovice predviđeno je 5,6 milijuna kuna te 3 milijuna kuna za azil za životinje.

U proračunu su osigurana sredstva za stanogradnja, tako za izgradnju stanova za branitelje Grad u proračunu nosi 5,4 milijuna kuna, za stanove za mlade osigurano je 10 milijuna kuna dok su na stavci stambenih kredita za mlade predviđena 2 milijuna kuna.

Za uređenje serpentina na Srđu predviđena su 2 milijuna kuna, a gradonačelnik Franković istaknuo je kako će one po završetku radova biti pravi spomenik braniteljima na Srđu što spomenik na Pilama svakako nije.

Istaknuvši kako će DUSTRA podržati proračun, vijećnik Željko Raguž kazao je kako je samo pitanje godine kada će proračun dosegnuti milijardu kuna.

Vijećnik SDP-a Jadran Barač pitao je gradonačelnika kakvu poruku šalje građanima dok za poslove pravnog savjetovanja angažira jednog od investitora u projekt izgradnje stanova na Putu doktora Sante Starčevića protiv kojih je podnio kaznene prijave zbog oštećenja ceste kroz Ulicu bana Jelačića. Barač je gradonačelnika pitao na temelju koje odluke misli od 1. siječnja provesti zabranu prometovanja taksi vozila preko Boninova do Pila.

Miho Obradović (HNS) kazao je kako se iz stavki vidi zapošljavanje za koje je osigurano 5 milijuna kuna više nego godinu prije.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250