lausnekretninebanner

Petak, 06 Prosinac 2019 15:25

Dan dubrovačkih branitelja: Počast braniteljima na Srđu odala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Dubrovnik se danas prisjeća 6. prosinca 1991. godine i najtežeg napada na Grad u Domovinskom ratu. Na blagdan svetog Nikole prije 28 godine uz pretrpljene brojne ljudske žrtve i razaranje povijesne baštine, Dubrovnik je herojski obranjen, a taj dan obilježava se kao Dan dubrovačkih branitelja.
 
Središnji program obilježavanja ovogodišnjeg Dana dubrovačkih branitelja započeo je jutros odavanjem počasti poginulim braniteljima kod Spomen križa na groblju Boninovo. Uz Počasno -zaštitnu bojnu i molitvu poginulim hrvatskim braniteljima poklonili su se gradonačelnik Mato Franković, zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirkov Šundov.
 
Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova - Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, predstavnici braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici postrojbi iz Domovinskog rata, brojni branitelji i članovi njihovih obitelji.
 
Uslijedilo je odavanje počasti stradalim braniteljima na Bošnjačkom groblju te kod spomenika poginulim pripadnicima MUP-a, dok su u sjećanje na stradale vatrogasce i pripadnike HRM-a vijenci položeni kod spomen obilježja u Gospinom polju.
 
Polaganje vijenaca kod Križa na Srđu, simbolu obrane Grada, uveličala je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a u prigodnom programu koji je nakon polaganja vijenaca priređen u amfiteatru sudjelovali su učenici i zbor OŠ Marina Getaldića te klapa Ragusavecchia.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020