Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 21 Studeni 2019 20:04

SDP-ovci odgovorili na Dobroslavićev poziv na prekid štrajka i prozvali ga za licemjerstvo

Za razliku od župana Dobroslavića, SDP DNŽ smatra, obzirom na sramotnu potplaćenost učitelja kao i konstantno devastiranje školstva, jednog od temelja svake normalne države, opravdanim štrajk prosvjetnih radnika i njihovu borbu za primjeren položaj u društvu. - odgovorili su danas iz SDP-a DNŽ županu Nikoli Dobroslaviću koji je pozvao prosvjetne djelatnike na prekid štrajka.

„Župan očito ne razumije da učitelji ne štrajkaju isključivo zbog x-postotnog povećanja plaća već zbog sustava u kojem su učitelji postali građani drugog reda, a to bi kao profesor trebao razumjeti. O njegovom neshvaćanju problematike govori i optužba o politički motiviranom štrajku.” - navode iz SDP-a

„Poštovani Župane, zar je više od 90 % zaposlenih u školstvu, koliko ih sudjeluje u štrajku, motivirano isključivo političkim razlozima? A ako ste Vi u pravu, što niste, što o aktualnoj Vladi govori činjenica da je preko 90 % zaposlenih u najobrazovanijem sektoru hrvatskog društva motivirano neslaganjem s Vladom HDZ-a?” - napisali su županu SDP-ovci.

Nadalje oni navode:

„Županova tobože zabrinutost za prava učenika, dok Županija kao osnivač nije u stanju osigurati financijska sredstva za profesionalnu orijentaciju učenika osmih razreda ili za centre izvrsnosti, dok se ne prihvaća nijedan prijedlog oporbe za školstvo i učenike, kao ni uvođenje građanskog odgoja, samo pokazuje o kolikom se licemjerstvu radi. Kada aktualna Vlada dovoljno ne brine o školstvu i učenicima, brinu učitelji i profesori. Svojim primjerom pokazuju im kako se boriti za bolje i normalnije društvo i biti njegovi aktivni članovi. Možda se župan i Vlada upravo toga boje?” - piše u priopćenju Županijskog odbora SDP-a DNŽ.

D.M.