Ispiši ovu stranicu
Subota, 16 Studeni 2019 14:59

Započeo mjesec borbe protiv ovisnosti; više pozornosti kontroli vozača

Svake godine u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ u sklopu kojeg će policijski službenici Policijske uprave dubrovačko - neretvanske provesti niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje razine svijesti javnosti na problem svih oblika ovisnosti.

Tako će se, samostalno i uz partnere, održati edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama, postaviti informativni štandovi i pojačano djelovati kroz uličnu redukciju na suzbijanju svih nedozvoljenih sredstava koje izazivaju ovisnosti.

U prvih 10 mjeseci 2019. godine na području Policijske uprave dubrovačko - neretvanske evidentirano je 287 kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga i 946 prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga. Što se tiče zapljena droga, evidentirane su 1033 zapljene različitih oblika droga, a zaplijenjena su čak 464 kg marihuane, preko kilogram amphetamina i gotovo pet tisuća komada lijekova koje se nalaze na popisu droga.

Pored edukacija pojačati će se:
- aktivnosti u prometu te testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu,
- aktivnosti na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga
- kontrola prodaje i usluživanja alkohola, te prodaje cigareta i igara na sreću maloljetnicima
- poštivanja gradskih Odluka o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića u Gradu Dubrovniku i Gradu Metkoviću.

DPP