lausnekretninebanner

Srijeda, 13 Studeni 2019 19:53

Bolnica je glavni problem Županije; dugovanja narasla na više od 200 milijuna kuna

Piše:

Podnoseći izvješće o svom radu za prvo polugodište godine na izmaku, kao najveći problem župan Dubrovačko - neretvanske županije istaknuo je poslovanje Opće bolnice Dubrovnik, odnosno rješavanja dugova te ustanove.

- Naš glavni problem je u Opća bolnica Dubrovnik koja ne može rješavati svoje dugove, a ne može to ni Županija, barem ne u onom većem obujmu jer bolnica ima ako preko 200 milijuna kuna duga, Kakva je to uopće rasprava da Županija rješava dug bolnice kad svi znamo da je to nemoguće. Razgovarat ćemo s resornim ministrom, HZZO-om i Vladom kako taj problem riješiti, a važno je da bolnica pruža sve svoje usluge, da nema smanjenja opsega usluga, niti nedostatka lijekova i to je najbitnije i to jamči i ministar zdravstva. - rekao je Dobroslavić.

Među najvažnije projekte, na čijoj realizaciji Županija radi, istaknuo je izgradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama, brzu cestu od Zračne luke Dubrovnik do Osojnika, autocestu Osojnik -Metković, pelješku cestu od Brijeste do Perne, projekte lučke infrastrukture za povezivanje otoka, projekt navodnjavanja donje Neretve, Centar za gospodarenje otpadom te Centar kompetentnosti za ugostiteljstvo i turizam te višenamjenski kongresni centar.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020