Utorak, 12 Studeni 2019 14:55

U petak nema škole u Dubrovačko – neretvanskoj županiji

U osnovnim i srednjim školama u Dubrovačko - neretvanskoj županiji nastave neće biti u petak, objavili su sindikati koji su organizirali cirkularni štrajk. Inače, obrazovni sindikati, iako je to ministar rada Josip Aladrović najavio, nisu dobili poziv na sastanak koji se trebao održati danas pa su sindikati Vladi dali rok danas do 16 sati da im putem maila uputi zadnju ponudu koja se odnosi na povećanje koeficijenata o složenosti poslova.
Istaknuvši kako ovoj sagi igre živaca treba doći kraj, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem kazala je kako od vlade očekuje da izvrši obvezu prema 68 tisuća zaposlenih u sustavu obrazovanja te izađe sa svojom ponudom.

- Ako Vlada razmišlja je li 0 + 0 = 6, mi ćemo taj nacrt njihove ponude dati na referendum. Ako žele da 68 tisuća zaposlenih vidi tu sramotu, mi ćemo je svima dati na uvid. Novu ponudu Vlade čekamo do 16 sati i tada je šaljemo svima, a već od sutra kreće referendum u svim školam au zemlji pa neka zaposleni daju svoj stav o ponudi Vlade. - kazala je Šprem.

Čelnicima sindikata obrazovanja premijer Andrej Plenković poručio je da razmisle o efektima štrajka te ponovio kako je nerazumno štrajkati kada im se podižu plaće.

Istaknuo je kako se mora voditi računa i o roditeljima i učenicima te dodao kako "nije baš neki sport voditi računa o tome gdje ostavljati svoje dijete".

Inače, u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj danas je 23 dan cirkularnog štrajka.

N. Metković

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020