Ispiši ovu stranicu
Subota, 09 Studeni 2019 14:13

Do izgradnje novog, za azil na Žarkovici osigurano dodatnih pola milijuna kuna, u planu i financiranje dogodine

S predstavljanja projekta novog azila S predstavljanja projekta novog azila Foto: DPP/DM

Projekt je spreman, odavno predstavljen javnosti, no izgradnja novog azila za životinje još uvijek nije započela. Gradonačelnik Mato Franković ističe kako se početak izgradnje azila otegnuo zbog njegove kompleksnosti. Dok se novi azil ne izgradi, za onaj na Žarkovici, Grad će i dalje osiguravati sredstva.

- Projekt izgradnje novog azila je iznimno kompleksan i velik projekt koji će nas dosta koštati, ali njegova je izgradnja naša obveza i izgradit ćemo ga. Društvo za zaštitu životinja, koje upravlja neregistriranim azilom na Žarkovici je zatražilo dodatna sredstva za njegovu sanaciju i rebalansom im je osigurano 500 tisuća kuna. Sredstva za azil na Žarkovici osigurat ćemo i u proračunu za 2020. godinu kako bi se poboljšali uvjeti za nezbrinute životinje do izgradnje novog azila. - rekao je Franković.

Kad su u pitanju rokovi, Franković vjeruje da se novi azil može izgraditi za godinu dana.

- Vjerujem da se azil može izgraditi u 2020. godini, a ako to ne bude tako, vjerujem da ćemo u prvoj polovici 2021. imati spreman i reprezentativan novi azil za nezbrinute životinje. Nekad se čini da ide sporo, ali kad su u pitanju veliki projekti treba vremena za njihovu realizaciju. Mi bio svi željeli da se projekti brzo realiziraju, ali to ne ide tako. - rekao je Franković.

N. Metković