lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 04 Studeni 2019 22:56

Julijana Antić Brautović nova ravnateljica Dubrovačkih muzeja; Ana Kuzman ponovo na čelu Prirodoslovnog muzeja

Gradsko je vijeće Pavicu Vilać razriješilo s mjesta ravnateljica Dubrovačkih muzeja te novom ravnateljicom imenovalo Julijanu Antić Brautović. Pavica Vilać je s mjesta ravnateljice DUM-a razriješena na vlastiti zahtjev.

Na natječaj za ravnateljicu Dubrovačkih muzeja prijavile su Marina Filipović i Julijana Antić Brautović, obje zaposlenice DUM-a, nakon čega je ocijenjeno kako program Antić Brautović sadrži puno više detalja.

Antić Brautović koja će dužnost ravnateljice preuzeti od siječnja 2020. već 10 godina radi u DUM-u na poslovima odnosa s javnošću, a jedna je od autorica izložbe Dubrovnik – Scarred City, koja je predstavljena u sjedištu UN-a u New Yorku.

Pavica Vilać inače je bila vrlo uspješna ravnateljica Dubrovačkih muzeja koji su tijekom njezina mandata dobili pet velikih nagrada struke.

Vilać se na sjajno odrađenom poslu zahvalio i gradonačelnik Mato Franković.
- Ona je prošla kroz tri različite promjene gradske administracije i uspješno je radila te Muzeje ostavlja u dobrom stanju. Vjerujem da će se i nova ravnateljica uspješno nositi s trendovima. - rekao je gradonačelnik.
Marko Potrebica imao je potrebu naglasiti kako niti Marina Filipović niti Julijana Antić Brautvić. nisu članice HDZ-a.

Niti ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Ana Kuzman nije članica HDZ-a, također je naglasio Potrebica, a i ona je danas na sjednici Gradskog vijeća ponovo imenovana ravnateljicom Prirodoslovnog muzeja.

N. Metković

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020