lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 04 Studeni 2019 21:38

Barač: Cijeli dan bacam ljude u razna emotivna stanja; Franković: „Run, Forest, run.”

Odlukom Gradskom vijeća Grad Dubrovnik sredstvima koja će doznačiti Društvo prijatelja dubrovačke starine kupit će prostor u Ulici Cvijete Zuzorić. Prostor je to koji Gradu prodaje Ministarstvo državne imovine, a u kojem je gradonačelnik svojevremeno najavio otvaranje „zahoda s pet zvjezdica”.

Prostor nešto veći od 91 kvadrata stajat će 6,3 milijuna kuna. Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako se u tom prostoru umjesto zahoda, što je bila njegova prvotna intencija, možda uredi knjižnica.

- Svi smo bili mišljenja da tu nekretninu treba kupiti i razgovarali smo o tome treba li tamo biti knjižnica ili bi tu bio javni wc. Naša su posljednja promišljanja u smjeru da tamo bude knjižnica i vidjet ćemo što bi se time dobilo jer sada najam prostora u kojem je knjižnica plaćamo oko 600 tisuća kuna godišnje. - rekao je Franković.

Vijećnik Jadran Barač pitao je kako se može špekulirati i dogovarati kupnja ove nekretnine mimo Gradskog vijeća te dodao kako mu se ne sviđa taj stav većine da se skupa i vrijedna imovina Grada mora pošto - poto kupiti.

- Bi li itko od vas posegnuo za vlastitim novcem da kupi nekretninu od skoro 10 tisuća eura po kvadratu za nekretninu bez ikakve adaptacije,. Možemo li se razbacivati kupnjom skupocjenih nekretnina po tržišnim cijenama i imamo li bolju strategiju i viziju osim stjecanja skupocjenih nekretnina?- pitao je Barač.

Dodao je kako bi prije kupnje nekretnine te njezine prenamjene u knjižnicu trebalo napraviti procjenu isplativosti

Gradonačelnik je Baraču odgovorio kako je od točke do točke tužno slušati njegovo izlaganje.

- Brzina kojom izričete da je nešto kazneno djelo i da je nešto protuzakonito je brža od brzine svjetlosti, a o tome veze nemate. Niste dali niti jedan konstruktivan prijedlog od trenutka kad ste ušli u vijećnicu. Da mi nismo kupili ovu nekretninu, kupila bi se ona za duplo veću cijenu jer bilo bi ponuditelja koliko hoćete. Vjerojatno bi stigao zahtjev za dodatne stolove ili bi se tamo otvorila trgovina ili nešto što ne predstavlja nikakvu dodatnu vrijednost. Tu kuću nitko neće odnijeti iz Grada, ali bolje da je naša nego da je tuđa. Zamislite sreće da su sve nekretnine u vlasništvu Grada. Pa imali bi takav alat u rukama da bismo se mogli odreći i veće imovinske koristi, a da imamo djelatnosti koje želimo u Gradu.- rekao je Franković.

Barač je utvrdio kako cijeli dan ljude na Gradskom vijeću baca u razna emotivna stanja.

-Ja ovdje cijeli dan bacam ljude u razna emotivna stanja, tugu, zabrinutost i začuđivanje. Ako vam je argumentacija takva da izazivam tugu, vi biste trebali napraviti intervenciju na sebi, pođite, razgovarajte s nekim. - rekao je Barač Frankoviću na što mu je Franković odgovorio „run, Forest, run”.

N. Metković

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250