Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 03 Studeni 2019 13:45

Austrijanci pobjednici prvog natjecanja zborova Adriatic Pearl u Dubrovniku

Na završnoj svečanosti objavljeni su sinoć rezultati i ime pobjednika prvoga izdanja Međunarodnog festivala i natjecanje zborova Adriatic Pearl u Dubrovniku. Od 30. listopada do 2. studenoga na dubrovačkim pozornicama nastupilo je ukupno 16 međunarodnih skupina na 41 koncertu.

Dobitnik je Velike nagrade (Grand Prize, Grand Prix) pjevački zbor Voices - Landesjugendchor Vorarlberg s dirigentom Oskarom Egleom iz Austrije. Pobjednik dobiva novčanu nagradu u iznosu od 2.000 eura.
Grand Prix winners 2- Adriatic Pearl započeo je i završio prebrzo - preplavili su nas gostoljubivost u gradu, kao i gostoljubivost podupiratelja i partnera. Ovo je jedno od naših najboljih iskustava s novim festivalom i jedva čekamo da se vratimo i nastavimo. - rekla je Piroska Horváth, izvršna direktorica organizacije meeting music i direktorica festivala.

Valerija Fischbach, umjetnička voditeljica manifestacije, ističe:
- Ispunjava me radost što mogu vidjeti sudionike različitih dobnih skupina kao važan dio naše zborske zajednice i svakodnevnoga života - moramo nastaviti dalje! Nadam se da ćemo se ponovno sresti na drugom izdanju 2021. godine!

DPP