lausnekretninebanner

Petak, 25 Listopad 2019 19:39

Dubrovnik će dobiti Ulicu Hrvatskog Crvenog križa; prijem darivatelja krvi kod gradonačelnika Frankovića

Povodom Dana darivatelja krvi, 25. listopada, dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je danas višestruke darivatelje krvi te predstavnike Crvenog križa Dubrovnik. Gradonačelnik im je ovom prilikom zahvalio i čestitao na nesebičnosti i plemenitom činu, kao i Društvu Crvenog križa Dubrovnik koje ih sve okuplja i organizira akcije darivanja, te radi i na drugim važnim projektima uključujući i punktove hitne medicinske pomoći tijekom sezone.

Dr. Vicko Mihaljević, predsjednik Crvenog križa Dubrovnik, predstavio je višestruke darivatelje krvi, dio onih koji će za svoj čin ove godine dobiti zahvalnicu, ističući koliko je važno to što rade jer do danas znanost nije uspjela nadomjestiti ovu za život važnu supstancu. Ujedno je zahvalio gradonačelniku Frankoviću što uvažava njihov rad te na svemu što Grad radi za Društvo i darivatelje krvi. Govoreći o punktovima hitne pomoći koje Crveni križ tijekom sezone organizira uz potporu Grada Dubrovnika, istaknuo je ovaj projekt suradnje kao ogledni primjer u Hrvatskoj.

Čak 120 dobrovoljnih darivatelja krvi dobit će ove godine priznanje od Crvenog križa Dubrovnik i to za darivanja od 10 do 75 puta, a Društvo organizira oko 70 akcija godišnje, što je u samom hrvatskom vrhu, kazao je ravnatelj gradskog Društva Crvenog križa Živko Šimunović.

Gradonačelnik je najavio i skoro imenovanje Ulice Hrvatskog Crvenog križa u Dubrovniku, kao još jedan čin zahvale i priznanja za njihov rad te obećao daljnju pomoć radu Društva.

DPP

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020