lausnekretninebanner

Utorak, 22 Listopad 2019 20:45

Ljubica Brailo (SDP) o Luki Kordi: Stavimo po strani naše ideologije, Luka Korda puno je učinio za Konavle

Piše:
Ljubica Brailo (SDP) o Luki Kordi: Stavimo po strani naše ideologije, Luka Korda puno je učinio za Konavle Foto: DPP/DM

Vijećnica SDP-a u Općinskom vijeću općine Konavle Ljubica Brailo često je znala polemizirati s tadašnjim načelnikom Lukom Kordom. Iako su njihove polemike ponekad bile i žučne, Brailo ističe kako je Korda, koji je preminuo sinoć, bio čovjek koji je iznimno puno učinio za Konavle.

- Naši konflikti i polemike bile su česte na sjednicama, posebno kad se radilo o projektima za područje Cavtata. No, unatoč tim konfliktima uvijek je učinio najviše što bi mogao. Iako je bio u HDZ-u puno je puta znao javno reći kako je za vrijeme Vlade Ivice Račana puno učinjeno za Konavle. Nikad mu nije bio problem to reći. Sjećam se, kad je umro Ivica Račan dao nam je da se u prostorijama Općine ljudi mogu doći upisati u Knjigu žalosti. Nije bio baš običaj da jedan HDZ-ovac tako nešto u to vrijeme učini, odnosno ustupi vijećnicu SDP-u. - kazala je Brailo.

- Luka Korda bio je među prvim ljudima koji se upisao u knjigu žalosti povodom smrti Ivice Račana i evo baš imam tu knjigu kod sebe u koju je Luka napisao: "Naša suradnja ostat će mi draga uspomena". - kazala je Brailo, prisjetivši se njihovih polemika na sjednicama Općinskog vijeća.

- Rekao mi je jednom prilikom da kokodačem, ali ni to nije bilo za zlo, već je to bio dio političkog žargona. Luka Korda kao čovjek bio je iznimno korektan. Stavimo po strani naše ideologije, svjetonazor i dio njegove bolne prošlosti, a unatoč svemu tome kad je devastirana grobnica boraca NOR-a u Dunavama, Luka je naredio da se sve očisti i uredi. Unatoč našim političkim razilaženjima Luka Korda puno je učinio za Konavle.- kazala je vijećnica SDP-a u konavoskom Općinskom vijeću Ljubica Brailo.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020