Ponedjeljak, 21 Listopad 2019 12:14

Ministar Banožić u Dubrovniku: Cilj je što prije staviti državnu imovinu u funkciju

Ministar državne imovine Mario Banožić sa suradnicima danas je u Dubrovniku na radnom sastanku sa županom dubrovačko - neretvanskim Nikolom Dobroslavićem razgovarao o prioritetnim predmetima i o učinkovitom aktiviranju imovine u vlasništvu Republike Hrvatske na dobrobit lokalne zajednice.

Na sastanku su sudjelovali i predstavnici općina i gradova Dubrovačko - neretvanske županije. Razmatrali su mogućnosti još učinkovitijeg rješavanja imovinskih odnosa na lokalnoj razini, kako bi nekretnine u državnom vlasništvu pridonijele gospodarskom razvoju općina i gradova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Govoreći o prioritetnim predmetima, ministar Banožić je rekao:
- U procesu smo rješavanja 2379 zahtjeva koje su nam uputile jedinice lokalne i regionalne samouprave. Rješavanjem tih zahtjeva pomoći ćemo općinama, gradovima i županijama u njihovom investicijskom ciklusu i aktivnostima. U Dubrovačko - neretvanskoj županiji imamo 55 neriješenih zahtjeva, stoga od vas očekujemo pomoć u evidentiranju nekretnina na vašem području jer nam je cilj riješiti imovinsko - pravne odnose i što prije staviti državnu imovinu u funkciju. - kazao je Banožić.

- Napomenuo bih i da je od osnutka Ministarstva do danas sklopljeno ukupno 43 ugovora, a 24 je ugovora o darovanju ukupne vrijednosti gotovo 68,3 milijuna kuna. Tu su još tabularne isprave, ugovori o davanju nekretnina na korištenje, osnivanje prava građenja i služnosti i kupoprodajni ugovori. Ministarstvo će uvijek izaći u susret i očekujem daljnju odličnu suradnju. - rekao je ministar državne imovine.

Župan Dobroslavić zahvalio se ministru na dolasku i održanom sastanku.
- Nema boljeg modela upravljanja od toga da država svoju imovinu prepusti na upravljanje jedinicama lokalne samouprave. Osnivanje Ministarstva državne imovine pokazuje se kao ispravna odluka jer se rješavaju brojni predmeti ne samo u našoj županiji, nego na području cijele Hrvatske. - rekao je Dobroslavić.
 
Nakon održanog sastanka, ministar Banožić, kao izaslanik premijera Vlade Republike Hrvatske, sudjelovat će na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle povodom dana Općine. Tom će prigodom, načelniku Općine Konavle Boži Lasiću uručiti Ugovor o darovanju zemljišta površine 18 tisuća kvadratna metra za izgradnju Osnovne škole Cavtat, vrijednog 11 milijuna kuna.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020