Nedjelja, 20 Listopad 2019 21:20

Merda a la Ragusini

Piše:

Dubrovačke gospođe i gospari danas su prošli strašnu torturu i to točno u podne, taman u vrijeme kad su fine dubrovačke gospođe, možda i pokoji gospar, spravljali tradicionalni dubrovački objed s merdom a la Ragusini kao glavnim jelom na meniju. Posebno je potresan primjer jedne gospođe koja se, u presudnom momentu za pripravu merde a la Ragusini, toliko prepala onog užasnog razglasa, zbog kojeg zidine samo što se nisu srušile, da se umjesto u teču, iskargala u zahod zvani Facebook.

Brzo je dobila potporu nekolicine finih Ragusina, čuvara tradicije njorganja, koji su danas imali i suicidalne misli zbog te strahote koja se odvijala na Stradunu – Dubrovačke trpeze, jer zbog te Trpeze, koja je trajala cijelih 15 minuta, oni deboto više ne mogu živjet u Gradu. To je, nisu propustili spomenuti na „Fejsari”, toliko primitivno, da oni jednostavno više ne prepoznaju Grad gospara.

I imaju pravo, Grad gospara odavno je usnuo, ali ne radi Dubrovačke trpeze i nešto glasnijeg razglasa, nego upravo zbog ingordece tih koji se predstavljaju finim Ragusinima, pa dok afitavaju sve što se i može i ne može afitat, pitaju se „đe je nestao Grad”. Nestao je u mandi materinoj što je grataju dok broje solde od turista, ali im ti isti turisti smetaju, naravno samo ako nisu u njihovim apartmanima, a i za ove što su njihovim apartmanima voljeli bi najviše da im pošalju solde i ne dolaze, da ne čine gužvu dok idu na redovni posao.

Dogodine zato toka Dubrovačku trpezu napraviti u Konavoskim brdima, da ne smeta spokoju dubrovačkih gospođa i gospara, da se još tko do njih ne objesi od onaj konop u Vratima od Grada.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020