lausnekretninebanner

Četvrtak, 17 Listopad 2019 19:16

79. generalna skupština HOTREC-a započela u Dubrovniku

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je jutros svečanosti otvorenja 79. generalne skupštine HOTREC-a, europskog udruženja hotelijera, restorana i barova, koja se sljedeća tri dana održava u Dubrovniku. Organizacija ovogodišnje Generalne skupštine tijekom koje se obilježava i 40. obljetnica postojanja HOTREC-a povjerena je Hrvatskoj udruzi poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske.

Tako se nazočnima u ime domaćina UPUHH-a obratio predsjednik iste Veljko Ostojić, a u ime organizatora predsjednik HOTREC-a Jens Zimmer Christensen, pozdravni govor održao je župan Nikola Dobroslavić, a o hrvatskom turizmu danas, ali i perspektivama njegova razvoja u budućnosti govorio je državni tajnik za turizam Frano Matušić.

Župan Nikola Dobroslavić tom je prilikom svim sudionicima poželio dobrodošlicu u Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju te čestitao 40. obljetnicu udruženja.
- Zahvaljujem organizatorima što su odabrali naš grad i županiju za domaćina ove važne obljetnice, a nadam se da ćete pronaći vremena i za upoznati naš stoljetni grad, kulturnu i povijesnu baštinu kojom Dubrovnik obiluje. No, osim po tome, mi smo danas prepoznati i po hotelima visoke kategorije, prelijepim otocima, očuvanoj prirodi, čistom moru… Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija sa svojom jedinstvenom i bogatom ponudom u svakom su smislu turistička destinacija. - rekao je župan te svoje obraćanje zaključio željama za uspješan rad konferencije.

Državni tajnik za turizam Frano Matušić je rekao je kako je Hrvatska izuzetno uspješna turistička destinacija, a što pokazuje i značajno povećanje dolazaka i noćenja. Matušić je istaknuo kako je ključ uspjeha našeg turizma čovjek te je kazao kako je Hrvatska usmjerena na odgovorni i održivi turizam.
- U tom smjeru donijeli smo i novi paket turističkih zakona, uspostavljamo sustav održivog turizma uz funkcioniranje sustava temeljenog na sustavu destinacijskog menadžmenta što nam daje okvir za bolje pozicioniranje i održavanje konkurentnosti hrvatskog turizma u svjetskim okvirima. - rekao je između ostalog državni tajnik za turizam.

Da je Hrvatska postala jedna od ključnih europskih destinacija, ali i da će naše skoro predsjedanje Europskom unijom i značaj na turističkom tržištu bez sumnje državu pozicionirati kao jednog od najvažnijih dionika na putu prema održivom turizmu kazao je i Jens Zimmer Christensen, predsjednik Europskog udruženja hotelijerstva i ugostiteljstva (HOTREC-a), dok je predsjednih UPUHH-a Veljko Ostojić rekao kako mu je zadovoljstvo raspravljati o budućnosti europskog turizma na jednom od njegovih najpoznatijih mjesta – u Dubrovniku.

- Turizam se ovdje, kao i u cijeloj Hrvatskoj i Europi, suočava s brojnim izazovima koje je moguće riješiti samo zajedničkim pristupom. Naš sektor otvoren je za razmjenu znanja, iskustva i dobre prakse s donositeljima odluka kako bi se zajedničkim snagama izgradio put prema uspjehu u budućnosti. - kazao je u ime domaćina predsjednik UPUHH-a Veljko Ostojić.

U radu konferencije sudjeluju predstavnici vodećih europskih hotelijera i ugostitelja iz 31 države, a teme konferencije usmjerene su na budućnost razvoja turizma i njegovog zakonodavnog okvira u EU, kao i na nedostatak radne snage i budućnost smještaja u novim turističkim poslovnim modelima.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250