Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 16 Listopad 2019 14:25

Održan Kup Vatrogasne zajednice Dubrovačko – neretvanske županije

U nastojanju da u svoje redove okupi što više mladih vatrogasaca Vatrogasne zajednice Dubrovačko -neretvanske županije, na nogometnom igralištu u Stonu, održala je nedavno vatrogasno natjecanje pod nazivom KUP Vatrogasne zajednice Dubrovačko - neretvanske županije.

Ovo je bilo vatrogasno natjecanje djece od 6 do 12 godina i mladeži od 12 do 16 godina.

Natjecanje je okupilo veliki broj mladih vatrogasaca s područja cijele Dubrovačko-neretvanske županije, koji su pokazali svoje umijeće u rukovanju vatrogasnom opremom.

„Natjecateljske aktivnosti su važan segment ukupne vatrogasne djelatnosti. Vatrogasna natjecanja su nužna za uključivanje mladih u dobrovoljna vatrogasna društva, te za snaženje duha zajedništva u vatrogasnim postrojbom, uvježbavanja za provedbu vatrogasne djelatnosti, te na kraju, ali ništa manje važno, za druženje mladih vatrogasaca.

Na ovom vatrogasnom natjecanju, Kupu Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, najuspješniji su bili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slano, a u stopu su ih pratili i mladi vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Orašac, Metković, Mljet i Orebić.” - piše u priopćenju vatrogasne zajednice Dubrovačko – neretvanske županije.

DPP