Ispiši ovu stranicu
Utorak, 15 Listopad 2019 11:54

NK Faraon proslavio 100. rođendan

Nogometni klub Faraon iz Trpnja proslavio je 100. rođendan. Uz proslavu postavljena je i izložba fotografija i priređena projekcija filma o NK Faraon kao vrijedan podsjetnik na značaj NK Faraon u razvoju nogometa na Pelješcu.

Proslavi velikog jubileja nazočili su brojni uzvanici, mještani i vjerni navijači NK Faraon, a u ime Hrvatskog nogometnog saveza domaćinima je uručena prigodna plaketa.

Na proslavi je bila i zamjenica župana Žaklina Marević koja je čestitala vodstu i članovima kluba, istaknuvši kako je to veliki jubilej za nogometni klub, za čije vođenje treba prije svega puno volje, angažmana, volonterstva, ali i puno ljubavi.

- Stoljetna povijest vašeg nogometnog kluba bila je burna, a često i, određena društveno-gospodarskim okolnostima, vrlo teška. Upravo zato je osobni angažman svih dosadašnjih vodstava i članova bio ključan za opstanak kluba i na tome vam upućujem srdačne čestitke. Drago mi je i što danas nosite svoje prvo, izvorno ime „Faraon“, koje ste s razlogom uvijek s ponosom nosili i koje vas je jasno određivalo u povijesnim okolnostima kada je očuvanje identiteta bilo izuzetno važno. - rekla je zamjenica župana.

DPP