lausnekretninebanner

Utorak, 15 Listopad 2019 11:41

Slatko - slani prvi dan Good Food Festivala

Prvi dan Good Food Festivala 2019. okupio je brojne gurmane u Turističku zajednicu grada Dubrovnika, gdje su se održale prve dvije festivalske radionice.

Program festivala započeo je slatkom radionicom u izvedbi Irene Bastijanić, strastvene ljubiteljice čokolade koja svoju ljubav prema čokoladi pokazuje upravo kroz svoje radionice „Male škole čokolade“ i (po)etičnu čokomanufakturu „Poeticacao“ . Irena je upravo kroz radionicu uvela svih u svijet čokolade koja sadrži najfiniji kakao te pomno birane prirodne i zdrave sastojke. Na radionici koja je osmišljena u suradnji Kraša i slastičarnica Le Kolač, mogli su se kušati i kolači koje je izradio Robert Hromalić, kolač Griotte s jezgrom od Kraševih višanja, čokoladnog moussea i čokoladnog biskvita, Bajaderu u kojoj sve elemente rade na bazi originalnih Kraševih nougata i Ruby Tart od nove Kraševe ružičaste čokolade. Iako chef za slastice, Robert, nije mogao osobno prisustvovati radionici, svi sudionici imali su priliku zasladiti se njegovim vrhunskim slasticama.

Talentirani Chef Mate Janković, jedan od članova žirija popularnog kulinarskog show-a MasterChef, kroz svoju radionicu svim sudionicima otkrio je sve tajne za pripremu izvrsnog rizota. Kako napraviti dobar temeljac, koju rižu koristiti samo su neki od vrijednih kulinarskih savjeta koje je chef Mate otkrio, a svi prisutni imali su priliku probati vrhunske rizote od graška i mente, pancete i kruške, ali i od bundeve.

Drugi dan festivala Chef Mate Janković održat će još i radionicu pripreme škampi u 17 sati.

A.H./TZ grada Dubrovnika

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020