lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 14 Listopad 2019 14:57

Kad će ročište za utvrđenje ništetnosti ugovora Grada i DPDS-a?

Piše:

Na Općinskom sudu u Dubrovniku još uvijek nije zakazano ročište po tužbi kojom predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač te dva bivša dubrovačka gradonačelnika Andro Vlahušić i Vido Bogdanović traže utvrđenje ništetnosti ugovora o korištenju i održavanju gradskih zidina između Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine, potvrdili su za portal Dubrovnikpress.hr s dubrovačkog Općinskog suda.

„Uvidom u sustav e-spisa utvrdili smo da još uvijek nije zakazano ročište u predmetu tužitelja Jadran Barač i dr. protiv tuženika Grada Dubrovnika i DPDS-a, a radi utvrđenja ništetnosti”, navodi u odgovoru glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku Vlaho Bošković.

O pokretanju tužbe protiv DPDS-a i Grada Dubrovnika, Barač i dva bivša dubrovačka gradonačelnika Bogdanović i Vlahušić, javnost su putem priopćenja obavijestili još početkom ožujka.

Tada su naveli kako motiv pokretanja sudskog postupka nije suzbijanje aktivnosti obnove spomenika kulture na području Dubrovnika, već dovođenje djelatnosti gospodarenja i upravljanja zidinama u zakonske okvire jer sadašnji način upravljanja zidinama koje provodi DPDS nije u skladu s postojećim zakonskim propisima.

Kada će ročište po tužbi Barača, Bogdanovića i Vlahušića kojom traže od suda da utvrdi ništetnost ugovora o korištenju i održavanju zidina između Grada i DPDS-a, biti zakazano te hoće li uopće biti zakazano do kraja tekuće godine nije poznato, no od podnošenje tužbe prošlo je nešto više od sedam mjeseci.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020