lausnekretninebanner

Petak, 11 Listopad 2019 13:19

Drugi dan štrajka prosvjetara: Odaziv u DNŽ gotovo stopostotan

Piše:

Učitelji, profesori, ali i gotovo svi zaposleni u srednjim i osnovnim školama i danas su nastavili sa štrajkom. Danas u cirkularnom štrajku, koji je u Hrvatskoj organiziran po prvi put, štrajka se u školama u četiri hrvatske županije među kojima je i Dubrovačko - neretvanska županija. Odaziv prosvjetara, kazala je za Portal Dubrovnikpress.hr županijska sindikalna povjerenica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Dana Svaguša, danas je čak bolji nego jučer.

- Odaziv je odličan i danas, čak i bolji nego jučer jer u nekim školama, u kojima je jučer bilo nastave, danas uopće nije organizirana. Odaziv štrajku članova NSZSSH u Dubrovačko – neretvanskoj županiji je rekordan, odnosno gotovo stopostotan i mi smo smo uspjehom ove sindikalne akcije i više nego zadovoljni.- kazala je Svaguša.

Županijska povjerenica NSZSSH Dana Svaguša zahvalila je roditeljima na pruženoj potpori te se osvrnula na izjave saborskog zastupnika HDZ-a Željka Reinera o štrajku.

- Moram se još jednom zahvaliti roditeljima što ni danas nisu poslali svoju djecu u škole. Zaista zahvaljujem roditeljima koji su prepoznali kako naš štrajk i borba za koeficijente nije nauštrb medicinskih sestara i liječnika kao što to danas rekao saborski zastupnik Željko Reiner. - kazala je Svaguša.

Inače, u štrajk su se uključili i članovi Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, čiji županijski povjerenik Antun Vidak navodi kako se prema posljednjim pristiglim podacima iz 23 osnovne i šest srednjih škola na području Dubrovačko – neretvanske županije u kojima djeluje Preporod, drugom danu štrajka odazvalo 68,03 posto njihovih članova u osnovnim te 60,26 posto članstva u srednjim školama.

Odaziv je, navodi Vidak, na razini očekivanog ostvarenja s obzirom na činjenicu da pojedine školske ustanove rade i u drugoj smjeni.

"Stoga, još jedan put, želimo zahvaliti svima Vama, kako roditeljima tako i Vama medijima, koji ste nam i ovom prilikom svojim pravodobnim i objektivnim izvještavanjem ukazali svoje veliko povjerenje i podršku u našim nastojanjima za pravednije i bolje sutra." - navodi Vidak.

Štrajk učitelja, profesora i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama nastavlja se u ponedeljak kad će se štrajkati u pet kontinentalnih županija.

Za đake osnovnih i srednjih škola u našoj Županiji nastava će u ponedeljak biti normalno organizirana.

Prvi ciklus štrajka trebao bi trajati 10 dana, a ako Vlada ne prihvati zahtjeve sindikata štrajk će se nastaviti. Ukoliko se štrajk nastavi, đaci iz Dubrovačko-neretvanske županije nastave neće imati u ponedjeljak 21. listopada.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020