Srijeda, 09 Listopad 2019 13:54

Dubrovačka trpeza 20. listopada

Od 14. do 20. listopada održat će se Good Food Festival, koji je ove je godine izazvao veliki interes ugostitelja te će 34 restorana nuditi menije po cijeni od 100 do 150 kuna. Dubrovčanima ipak najomiljenija Dubrovačka trpeza, održat će se zadnjeg dana festivala, 20. listopada od 10 do 12 sati.

U okviru Good Food Festivala bit će održano 14 radionica tijekom koje će svoje vještine pripremanja hrane pokazati ponajbolji hrvatski schefovi. Istaknuvši kako će zbog Good Food festivala biti organizirani brojni charter letovi za Dubrovnik, direktorica Turstičke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić, pobrojala je chefove koji će sudjelovati n aovododišnjem Good Food Festivalu.

- Stiže nam Mate Janković, Robert Hromalić, Mate Janković, a tu su i naše domaće snage Antonia Medo, Jadranka Ničetić, Lucija Tomašić Šarić, Marina Žibert Ercegović i Anamarija Bujić te Udruga Deša. Gostujući chef je Deniz Zembo koji će u Magellanu pripremati istarske delicije. Naš drugi inozemni gost je priznati francuski slastičar Gilles Bajolle. - kazala je Romana Vlašić.

Ovogodišnji Good Food festival osim brojnih radionica pripremanja slastica i tradicionalnih jela , bogat će brojnim sadržajima poput večer s poznatim chefom, predavanja, gastro tura i Sajma zdrave hrane na Pilama.

Brojni dubrovački ugostitelji i hotelijeri svoje će umijeće ispravljanja tradicionalnih jela i slastica i ove će godine predstaviti duž Straduna na Dubrovačkoj trpezi.

Prihod od ovogodišnjeg Good Food Festivala bit će dodijeljen Udruzi Lukjernica i Društvu multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije.

N. Metković

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020