lausnekretninebanner

Subota, 05 Listopad 2019 13:11

„Grad ZA djecu”; Tepšić i Brčić obišli Pčelicu

Ususret Dječjem tjednu koji se ove godine obilježava od 7. do 13. listopada, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić obišli su danas djecu koja pohađaju subotnji program u vrtiću Pčelica u Novoj Mokošici. Uz tridesetak najmlađih polaznika vrtića i njihovih odgojiteljica, dočekala ih je Dijana Brkić Hadžikadunić, privremena ravnateljica ustanove u osnivanju, Dječjeg vrtića Pčelica.
 
Rad subotom Dječji vrtići Dubrovnik uveli su od 1. travnja ove godine u vrtićima Palčica i Pčelica, u sklopu projekta „Grad ZA djecu - poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika“ vrijednog više od 14 milijuna kuna. Istim projektom organizirana je i poslijepodnevna smjena svakim radnim danom od 9.30 do 19.30 sati i to u vrtićima Izviđač, Pile, Ciciban, Palčica, Škatulica i Pčelica.
 
Zamjenica Tepšić ovom prilikom izrazila je zadovoljstvo što je Grad Dubrovnik ovim programom unaprijedio ukupnu uslugu poboljšanim i kvalitetnijim programima predškolskog odgoja.
 
Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Dodijeljenim sredstvima zaposleni su novi odgojitelji potrebni za održavanje programa poslijepodnevnog rada i rada subotom, kao i djelatnici u tehničkom osoblju i stručni kadar. Do sada je zaposleno 16 odgojitelja, 15 asistenata, jedan psiholog, pet spremačica i jedna kuharica. U svrhu unapređenja kvalitete predškolskog odgoja, u sklopu istog projekta, odrađene su brojne stručne edukacije te je nabavljena oprema za provođenje posebnih programa - program Montessori i sportski program, vrijedna 670 tisuća kuna. Uz to, za nabavku i ugradnju informatičke opreme utrošeno je dodatnih 60 tisuća kuna.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250