lausnekretninebanner

Četvrtak, 03 Listopad 2019 15:16

Nakon izgradnje garaže u Gružu ukinut će se dio uličnih parking mjesta

Piše:

Nakon što je sudskom presudom Gradu vraćeno zemljište iza OTP banke u Gradskoj upravi ozbiljno se radi na izgradnji javne garaže, projektu čiju je realizaciju u nekoliko navrata najavio i sam gradonačelnik Mato Franković. Idejno rješenje garaže kod OTP-a izradila je Lea Đurović Ruso iz Arhitektonskog studija Proto Arch.

Projekt će se još dorađivati, a ulaz u garažu s 404 mjesta bit će s donje strane, a izlaz iz garaže na Ulicu doktora Ante Starčevića.

Kako u gradskoj upravi ustraju na izgradnji ove garaže iza OTP banke već su počela geomehanička ispitivanja terena. Do početka godine očekuje se ishodovanje građevinske dozvole dok bi radovi na izgradnji garaže iza OTP banke trebali započeti na jesen 2020. godine.

Izgradnjom ove garaže riješit će se uglavnom promet u mirovanju u tom dijelu Grada te stvoriti preduvjeti za ukidanju parkirnih mjesta uz cestu, odnosno daljnju rekonstrukciju u uređenje prometnica na tom području.

Povrat zemljišta iza OTP banke Gradu Dubrovniku omogućeno je pravomoćnom sudskom presudom Trgovačkog suda u Splitu iz travnja 2018. godine.

Garažu iza OTP banke gradit će dubrovački Sanitat.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020