laus banner 2021 2

Srijeda, 02 Listopad 2019 14:20

Raguž uz certifikat izvrsnosti Luke Dubrovnik: Želimo realizirati projekt putničkog terminala

Piše:
Raguž uz certifikat izvrsnosti Luke Dubrovnik: Želimo realizirati projekt putničkog terminala Foto: FB Željko Raguž

Ponosan sam što sam predsjednik Uprave društva koje posluje na razini izvrsnosti, a najveća zahvala ide svim djelatnicima, tako je direktor Luke Dubrovnik Željko Raguž komentirao certifikat bonitetne izvrsnosti koji je Bisnode dodijelo Luci.

Certifikat, dodijeljen Luci Dubrovnik na konferenciji Bisnode4Excellence u Zagrebu, predstavlja najvišu ocjenu poslovnog subjekta i jedan je od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja te je međunarodno priznata oznaka poslovne izvrsnosti tvrtke. Temelji se na financijskim izvještajima subjekata za proteklu poslovnu godinu i oznaka je sigurnosti poslovanja.

- Bisnode zajedno s Poslovnom hrvatskom dodjeljuje certifikate najuspješnijim tvrtkama u Hrvatskoj i ove godine sam posebno ponosan što je Luka Dubrovnik jedna od tih tvrtki. Da bi se ušlo u užu konkurenciju potrebno je zadovoljiti brojne kriterije. Luka ih je zadovoljila i to znači da smo ocijenjeni odličnima u svim segmentima poslovanja. - kazao je Raguž.

Kad je u pitanju financijsko poslovanje Luke Dubrovnik, Raguž dva mjeseca prije kraja godina otkriva kako će 2019. za Luku po prihodima biti rekordna godina.

- Za Luku Dubrovnik 2018. bile je rekordna godina i ponosan sam što mogu objaviti da će rekorda biti i 2019., odnosno da su prihodi Luke u odnosu na rekordnu 2018. u 2019. veći za 20 posto.- kazao je Raguž.

Kako dobit iz ostvarenih prihoda treba uložiti u lučke projekte, Raguž se nada kako će to ulaganje biti u izgradnju putničkog terminala, kapitalni projekt ne samo Luke Dubrovnik već i Grada Dubrovnika.

- Mi smo sve manje lučke projekte doveli do realizacije, a želja nam je realizirati najvažniji među njima, a to je izgradnja putničkog terminala. Pred nama je lobiranje prema Vladi za ishodovanje koncesije na putničkim terminalom čija bi izgradnja i za Luku i za Grad bila šlag na kraju priče, a preduvjet za to bilo je raskidanje ugovora s francusko - turskim konzorcijem i sad je na nama da dobijemo bitku te da Luka Dubrovnik bude nositelj projekta izgradnje putničkog terminala. Angažirali smo najbolje odvjetnike u zemlji koji rade na pravnom mišljenju s kojim kad bude gotovo idemo prema državnom vrhu. - rekao je Raguž.

Iako se već duže vrijeme špekulira kako će francusko - turski konzorcij koji je trebao realizirati projekt izgradnje putničkog terminala u Luci Dubrovnik pred međunarodnim sudom pokrenuti arbitražni postupak, od toga su vjerojatno odustali jer su s Vladom u međuvremenu potpisali ugovor o koncesiji na 20 godina nad nedavno izgrađenim terminalnom u zadarskoj Gaženici.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020