lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 30 Rujan 2019 18:45

Mladi plesači iz Bad Homburga u posjeti Gradu Dubrovniku

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su danas u gradskoj vijećnici izaslanstvo Bad Homburga, jednog od gradova prijatelja Grada Dubrovnika.
 
I ove godine nastavlja se dugogodišnja suradnja dvaju gradova kroz razmjenu mladih. Nakon što je 11 mladih plesača plesne skupine Convivo posjetilo Bad Homburg u travnju ove godine, izaslanstvo njemačkog grada stiglo je u uzvratni posjet s predstavnicima gradske uprave Marcom Nolteom i Silke Amrein. Marc Nolte ovom prigodom domaćinima je prenio pozdrave gradonačelnika Bad Homburga Alexandera Hetjesa te zahvalio na gostoprimstvu, istaknuvši kako zajednički projekti Bad Homburga i Grada Dubrovnika dodatno učvršćuju prijateljstvo dvaju gradova.
 
Usuglašeno je kako je i dalje potrebno jačati i unaprjeđivati postojeće i zajedničko osmišljavati nove projekte u području skrbi o djeci i mladima, socijalnoj i zdravstvenoj skrbi. Osim suradnje mladih plesača, postoji i izvrsna suradnja koju ostvaruju društva Crvenog križa, vatrogasci, sportaši i mladi glazbenici. Tako je u isto vrijeme u posjeti Dubrovniku i grupa mladih rukometaša kojima je domaćin rukometni klub RKHM Dubrovnik, a dio programa ovih dvaju razmjena mladih će biti realiziran zajedno.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020