lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 30 Rujan 2019 12:10

Cavtatu Srebrni cvijet CiB-a

Nakon što je početkom godine proglašen jednom od najboljih destinacija za 2019. godinu, Cavtat je osvojio još jedno vrijedno međunarodno priznanje – Srebreni cvijet u natjecanju Fondacije „Communities in Bloom – CiB”.

Dobitnici priznanja proglašeni su na završnoj ceremoniji održanoj prošlog vikenda u kanadskom gradu Yarmouthu, a predstavnicima Općine Konavle i Turističke zajednice općine Konavle bit će uručeno u studenome na završnoj svečanosti ovogodišnjeg festivala turističkog filma i turističkog sajma INTERSTAS u Solinu.

U obrazloženju dodijeljene nagrade navodi se:
„Cavtat s okolicom obiluje iznimno vrijednim kulturno povijesnim lokalitetima i spomenicima kojima se upravlja. U Kući Bukovac kustos jednostavno “zarobi” publiku vodeći ih kroz život I kuću ovog izuzetnog umjetnika. Jednako tako u zavičajnom muzeju Konavala detaljan je prikaz konavoske narodne nošnje i konavoskog veza gdje se prezentira vađenje svilene niti iz kukuljica dudova svilca. Zeleni restoran Konavoski dvori nudi tradicionalnu hranu koju konobari poslužuju u narodnoj nošnji. Sve kulturno povijesne atrakcije su vrlo dobro popraćene turističkim informacijama na nekoliko jezika”.

Natjecanje za Međunarodni Zlatni Cvijet provodi Svjetska krajobrazna asocijacija „Communuties in Bloom“ sa sjedištem u Kanadi. Cilj samog programa je poticati lokalne vlasti i građane da očuvanjem okoliša poboljšavaju kvalitetu života na svom području. Unapređujući poduzete aktivnosti i mjere ovo natjecanje doprinosi povećanju javne svijesti o potrebi i vrijednostima očuvanja okoliša, što sve zajedno pridonosi održavanju i poboljšavanju kvalitete okoliša, kvalitete života i krajolika i zaštititi ruralnog i urbanog ambijenta, a sve u funkciji održivog razvoja. Cavtat i općina Konavle bili su ovogodišnji predstavnici Hrvatske u ovom natjecanju temeljem kandidature istaknute od strane Krajobrazne Ekološke Asocijacije Hrvatske (KEA).

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250