lausnekretninebanner

Petak, 27 Rujan 2019 12:26

Zimi tri puta tjedno Frankfurt – Dubrovnik, Nijemcima predstavljen Grad i zrakoplovna linija

Zimi tri puta tjedno Frankfurt – Dubrovnik, Nijemcima predstavljen Grad i zrakoplovna linija Foto: TZ grada Dubrovnika

U Frankfurtu je jučer za pedesetak njemačkih putničkih agenata i turističkih novinara održana prezentacija Dubrovnika i direktnih letova Frankfurt - Dubrovnik tijekom cijele godine, u suorganizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, hrvatskog nacionalnog prijevoznika Croatia Airlinesa i Hrvatske turističke zajednice.

U hrvatskom restoranu Damiro Westsite u centru Frankfurta, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu, Romeo Draghicchio, pozdravio je sve nazočne i naglasio da se promocija Dubrovnika u zimskim mjesecima uklapa u strateške planove hrvatskog turizma kojima se teži produženju sezone u kojima je Dubrovnik u tom pogledu najviše napredovao te su Frankfurt i okolica radi izravne zimske povezanosti idealno područje za privlačenje dodatnog broja gostiju i u zimskom periodu.

Direktor poslovnice Croatia Airlinesa u Frankfurtu Mato Radić održao je prezentaciju povodom 30. obljetnice tvrtke i predstavio novosti u poslovanju, a osobito zimski red letenja s naglaskom na direktni let Frankfurt - Dubrovnik, tri puta tjedno tijekom zimskih mjeseci.
Direktorica agencije Obzor putovanja u Zagrebu, Silvana Turčić nazočnim putničkim agentima održala je prezentaciju ponude zimskih paket aranžmana za Dubrovnik.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić pozdravivši nazočne, naglasila je da se direktna zračna zimska linija Frankfurt - Dubrovnik odvija već treću godinu u okviru strateških projekata Hrvatske turističke zajednice, TZ grada Dubrovnika i Croatia Airlines. Dodala je i da na inicijativu TZ grada Dubrovnika i Croatia Airlines, svi otvoreni hoteli tijekom zime u Dubrovniku sudjeluju u zimskim programima. Vlašić je izrazila svoje zadovoljstvo odličnom zračnom povezanošću dvaju gradova te brojem njemačkih turista, koji se nalaze na 3. mjestu top ljestvice najbrojnijih gostiju u Dubrovniku. Naglasila je da je u 2018. godini bilo 77 723 njemačkih gostiju, 22 % više nego prethodne godine, a ostvarili su 273 764 noćenja, 7 % više nego 2017. godine.

Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika, Sandra Milovčević upoznala je okupljene putničke agente i turističke novinare s turističkom ponudom Dubrovnika i turističkim atrakcijama grada i okolice kao i kulturnim događanjima tijekom cijele godine, s posebnim naglaskom na događanja tijekom zimskih mjeseci. TZ grada Dubrovnika je osmislila i tiskala letke o svim događanjima tijekom zime na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a koji će biti dostupni za sve posjetitelje grada u informativnim uredima Turističke zajednice.

Za pedesetak nazočnih priređena je nagradna igra, a njemačka putnička agentica Uschi Kretschmer, ostvarila je pravo na dvije povratne zrakoplovne karte Croatia Airlinesa Frankfurt - Dubrovnik, kao i dva noćenja za dvije osobe u hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku.

A.H.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250