laus banner 2021 2

Petak, 20 Rujan 2019 20:01

Cebalo uz Dan HRM-a: Ispravljena je pogrešna odluka o premještanju vojske iz naše županije

Svi se možemo složiti da je Hrvatska ratna mornarica bila od iznimnog značaja za Dubrovnik i Dubrovačko – neretvansku županiju u vremenu kad je to bilo najpotrebnije. Danas želim iskoristiti priliku i posebno spomenuti te zahvaliti pripadnicima Odreda naoružanih brodova, čija je uloga u Domovinskom ratu bila od izrazite važnosti za obranu Dubrovnika. Odredu je zadaća bila probijanje i uspostava morskog koridora za dopremanje hrane, lijekova, naoružanja kao i prijevoz ranjenika te branitelja koji su dolazili braniti Dubrovnik. Hvala Bogu, u današnje vrijeme nemamo potrebu za vojskom u smislu i obimu kako je to bilo prije nepunih 30 godina, no Republika Hrvatska uvijek je spremna obraniti svoje, ali i pomoći u misijama diljem svijeta. - rekao je danas na svečanoj proslavi Dana Hrvatske ratne mornarice u KMD-u zamjenik župana dubrovačko – neretvanskoj Joško Cebalo.

- Kroz medije i javnost bilo je dosta polemike oko nabave vojne opreme za naše vojnike. Postoje i oni koji smatraju kako je to uzalud potrošen novac, no osiguravanje života naših trupa kako bi oni mogli osigurati nas nikada nije i ne može biti uzalud. S ovog mjesta moram reći kako je Dubrovnik obranjen s minimalno opreme i ogromnim hrvatskim srcem. Zar bismo se ikada više doveli u situaciju da nemamo čime obraniti svoje? Hrvatska danas živi u miru i zaista se nadam da mnoge generacije naših sunarodnjaka nikada neće vidjeti strahote rata. No, ukoliko do toga dođe možemo biti sigurni da imamo jaku i spremnu vojsku, kako na kopnu, tako i na moru. - naglasio je Cebalo.

- Jaka mornarica i više nego sposobni vojnici je nešto što danas imamo i čime se možemo ponositi. Posebno me veseli s ovog mjesta prisjetiti se prošlogodišnje 27. obljetnice Hrvatske ratne mornarice kada je u Pločama svečano otvorena vojarna “116. brigade Hrvatske vojske”. Time je ispravljena jedna ranija pogrešna odluka o premještanju vojske iz naše županije, a prisutnost vojske u tom gradu znači i gospodarski i demografski rast, a uz sigurne granice to nam je svima danas prvi i osnovni prioritet. - zaključio je zamjenik župana Joško Cebalo.

D.M.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020