lausnekretninebanner

Četvrtak, 19 Rujan 2019 11:28

Kruzeri: CLIA podržava mjere Grada Dubrovnika, pa i budući prijevoz isključivo Libertasovim autobusima

Adam Goldstein, predsjednik Izvršnog odbora CLIA-e i potpredsjednik Royal Caribbean Cruises, susreo se jučer s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem, a tom je prilikom čelnik krovne kruzerske organizacije još jednom dao potporu svim projektima koje Grad provodi na temu upravljanja kruzerskim turizmom.

Kako je već najavljeno, usklađena su i pravila za sezonu 2020. koja će obuhvatiti dodatna poboljšanja po pitanju broja gostiju koji istovremeno posjećuju Grad, sve s ciljem postizanja najveće razine pružene usluge za goste i zadovoljstva građana. Predstavnici CLIA-e podržali su predstavljene mjere, kao i najavljeno uvođenje prijevoza gostiju kruzera do Pila i natrag niskopodnim zglobnim autobusima. Tako će shuttle prijevoz preuzeti JGP Libertas, čime će se značajno smanjiti gužve na gradskim prometnicama.

Bilo je riječi i o sve većim nastojanjima kruzerskih kompanija da uvođenjem suvremene tehnologija na svoje brodove ulažu dodatne napore u mjere očuvanja okoliša te o zajedničkom radu na održivom turizmu. Upravo na ovu temu Grad Dubrovnik i CLIA, zajedno s Globalnim vijećem za održivi turizam (Global Sustainable Tourism Council, GSTC), pripremaju zajednički projekt, a sve nastavno na krovni projekt Grada Dubrovnika "Respect The City – Poštujmo Grad".

DPP

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020