Nedjelja, 15 Rujan 2019 12:43

Juniorsko EP u judu: Petrunjela Pavić brončana

Na Europskom juniorskom prvenstvu u Finskoj Petrunjela Pavić (JK Dubrovnik 1966.) u kategoriji do 78 kilograma jučer je osvojila broncu.

Petrunjela Pavić dan je započela dominantnom pobjedom (wazari i ippon) protiv Talijanke Conti. U četvrtfinalu za Petrunjelu je u ovom trenutku presnažna bila mlada zvijezda IJF toura, Portugalka Sampaio. Mlada Dubrovkinja se taktički dobro snašla sa Sampaio i uspjela ju natjerati na dvije kazne, no Portugalka je ipak slavila ipponom.

U naredne dvije borbe Petrunjela je pokazala svoju dominaciju, ali i višu razinu zrelosti nego lani. Pavić prošle godine na Europskom juniorskom prvenstvu u Sofiji nije prošla u drugi krug, a na mlađeseniorskom (U23) je prvenstvu u Gyoru ostala na korak do medalje (5. mjesto). U repasažnom ogledu lakoćom je svladala (ippon) finsku predstavnicu Nykanen, a istim načinom (ippon) pobijedila je i Nizozemku Van Harselaar. Ovo je prva europska medalja za Petrunjelu, pa je osmijeh na licu u potpuno bio opravdan:

- Dan je krenuo baš kako treba. Sve je krenulo super, a tako se na kraju i završilo. Prošle sam godine bila tako blizu medalji, no na kraju ju nisam osvojila. Ove sam godine iz tog razloga bila posebno motivirana. Znala sam da ovaj put neću izgubiti borbu za medalju. Osvojiti svoju prvu europsku medalju neponovljiv je osjećaj. - rekla je Petrunjela Pavić.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020