laus banner 2021 2

Četvrtak, 05 Rujan 2019 18:49

Vlada Općini Konavle darovala zemljište za izgradnju OŠ Cavtat

Postojeća škola u Cavtatu odavno ne zadovoljava uvjete Postojeća škola u Cavtatu odavno ne zadovoljava uvjete

Na današnjoj sjednici Vlade kao 6. točka dnevnog reda usvojen je ”Prijedlog odluke o darovanju nekretnine u k.o. Cavtat Općini Konavle, u svrhu izgradnje Osnovne škole Cavtat”, koju je u sklopu rasprave premijer Plenković opisao kao ”jako važnu načelniku Božu Lasiću”.

Takva odluka uslijedila je nakon što je još ranije Vlada usvojila ”Prijedlog odluke o razvrgnuću suvlasničke zajednice na nekretninama u k.o. Cavtat geometrijskom diobom”, a današnjim aktom Vlade napravljena je velika prekretnica odnosno zaključeno je više od sedam godina mukotrpnog rada te se omogućuje daljnja procedura u pravcu izgradnje nove zgrade Osnovne škole Cavtat.

- Nakon geometrijske diobe konačno smo dočekali darovanje zemljišta. Naravno riječ je o čestici na Rajkovom dolu veličine oko 18 tisuća metara četvornih, odnosno čestici na kojoj će biti smještena nova OŠ Cavtat. Nakon sedam punih godina mukotrpnog rada uspjeli smo zgotoviti taj ogroman posao. - rekao je načelnik Lasić te naglasio kako početak radova očekuje u najkraćem mogućem razumnom roku te podsjetio kako je OŠ Cavtat jedna od škola na listi za financiranje od strane Mininistarstva znanosti i obrazovanja.

DPP

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020