Utorak, 03 Rujan 2019 13:05

„Teorije i prakse socijalnog rada“ na IUC-u

Na Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku otvoirena je 30. po redu škola „Teorije i prakse socijalnog rada“, u okviru koje se ove godine održava međunarodna konferencija „The Breakthrough of the Social, Practical Utopias, Wisdom and Radical Transformations – Social work @IUC: Lessons Learned and Future Challenges.“

Zamjenica župana Žaklina Marević pozdravila je sudionike ovogodišnje konferencije, pri čemu je istaknula kako biti socijalni radnik nije nimalo lak posao, jer njihov posao započinje i završava suočavanjem s ljudskim sudbinama, a što i sama može potvrditi:
- Čast mi je biti ovdje jer osjećam da pripadam vama, budući da sam i sama u jednom razdoblju svoga života obavljala nadzor u obitelji ispred Centra za socijalnu skrb Metković. - rekla je Marević.

- Stoga veliko hvala svim djelatnicima centara za socijalnu skrb, obiteljskim savjetovalištima i svima onima koji pridonose njihovom usavršavanju, pružanju podrške u radu i svima onima koji prepoznaju njihov rad, a za dobrobit naše djece, obitelji i zajednice. - kazala je između ostalog zamjenica župana.

Na otvaranju konferencije se nazočnima u ime Grada Dubrovnika obratio Miho Katičić, a uvodnu riječ konferencije je imala ministrica rada i socijalne politike Republike Sjeverne Makedonije Mila Carovska.

Škola „Teorija i praksa socijalnog rada“ održava se u organizaciji Fakulteta za socijalni rad – Sveučilišta u Ljubljani, a već 30. godinu zaredom u Dubrovniku okuplja vodeće stručnjake iz različitih područja socijalnog rada i srodnih disciplina, koji su svojim sudjelovanjem dali doprinos razvoju socijalnog rada i razvoju socijalne politike. Na tečajevima koji su se održavali u sklopu Škole sudjelovali su stručnjaci iz svih dijelova svijeta te je Škola postala prepoznatljiva diljem svijeta.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019