lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 29 Srpanj 2019 12:59

Sumrak demokracije: Na Korčuli priveli muškarca koji je Plenkovića pozdravio s „Dobro doša ćaća”

Piše:
Sumrak demokracije: Na Korčuli priveli muškarca koji je Plenkovića pozdravio s „Dobro doša ćaća” Foto: DPP/DM

„Dobro doša ćaća”, pozdrav je koji je jutros po dolasku na Korčulu premijeru Andreju Plenkoviću uputo 61- godišnji muškarac s Korčule, zbog čega je uhićen, a "zaradio" je i prijavu zbog navodnog remećenja javnog reda i mira. Naime, dok je 61-godišnji muškarac, uzvikujući premijeru Plenkoviću „Dobro nam doša”, pozdravljao ga je mašući s visoko podignutim papirom u ruci na kojem je pisalo „ćaća”. Premijerovu osiguranju taj se pozdrav nije svidio pa su muškarca udaljili s mjesta događaja.

- Živio ti meni, ćaća moj, živio! - premijera je, dok se iskrcavao s glisera u trajektnom pristaništu Dominče, pozdravljao 61- godišnji muškarac, kojemu je odmah pristupilo Plenkovićevo osiguranje.
- Pustite me na miru, ja samo pozdravljam ćaću. - odgovorio im je muškarac, nakon što su ga osobe iz osiguranja upozorile da prestane s uzvicima.
- Ne viči i spusti se doli, makni se doli. - rekli su mu iz osiguranja.
- Ja nikoga ne smetam, ja samo pozdravljam svoga ćaću. Ćaća, živio ti meni, ćaća moj. - nije se dao smesti 61 - godišnjak.
- Nemojte me, nemojte me ... Ja ćaću ne mogu pozdravit, ej! - nastavio je muškarac dok ga je osiguranje odvodilo s mjesta na kojem je dočekan premijer.

I dok se premijer iskrcavao, osiguranje je muškarca udaljilo s mjesta događaja, odnosno odveli su ga iza poslovnice Jadrolinije u korčulanskom trajektnom pristaništu, nakon čega je muškarca privela policija zbog remećenja javnog reda i mira.

Plenković je naime na Korčulu stigao iz Dubrovnika u kojem je boravio protekla dva dana.

Video snimku cijelog događaja objavio je portal Dnevnik.hr, a možete je vidjeti OVDJE.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020