Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 18 Srpanj 2019 21:56

Dobitnik Porina za životno djelo Ibrica Jusić kod župana: Svaki koncert izgubim po kilo i pol

Dobitnik Porina za životno djelo Ibrica Jusić kod župana: Svaki koncert izgubim po kilo i pol Foto: DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić prio je danas kantautora Ibricu Jusića, dobitnika nagrade Porin za životno djelo.

- Htjeli smo pokazati važnost ove nagrade, njezinu grandioznost. Važno je to prepoznati, vi jeste naš Ibrica iz Grada i kao takvog vas naši sugrađani uvijek gledaju, ali to priznanje je veliko i vrijedno i kao takvo treba biti naglašeno. Lijepo je kad se netko može osvrnuti i vidjeti da je ostavio svoj trag. Kad ostaviš nešto pozitivno to je velika stvar. - rekao je ovom prilikom župan Dobroslavić.

Dubrovački kantautor zahvalio je županu na svečanom prijemu istaknuvši kako mu je drago da ga je struka prepoznala nakon dugogodišnjeg stvaranja.

- Meni je drago da me struka nakon 55 godina karijere konačno čula. Počeo sam i ove godine svirati na skalinima Dominikanaca, nedavno sam imao koncert na Gradcu. Planiram tamo još 3 koncerta i 4 koncerta na skalinima. Vjerojatno ću ja za svoj gušt i mimo toga sjesti i zasvirati. - rekao je Jusić te istaknuo kako ga svaki koncert u isto vrijeme iscrpi i ispuni.

- Svaki koncert izgubim po kilo i pol, to te troši i fizički i psihički, ali me i ispunja jer se bavim onim čime volim. - zaključio je Ibrica Jusić.

Na kraju prijema župan Dobroslavić uručio je Ibrici prigodan poklon, umjetničku sliku, djelo autora Eduarda Petrića.

DPP