lausnekretninebanner

Četvrtak, 18 Srpanj 2019 21:56

Dobitnik Porina za životno djelo Ibrica Jusić kod župana: Svaki koncert izgubim po kilo i pol

Dobitnik Porina za životno djelo Ibrica Jusić kod župana: Svaki koncert izgubim po kilo i pol Foto: DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić prio je danas kantautora Ibricu Jusića, dobitnika nagrade Porin za životno djelo.

- Htjeli smo pokazati važnost ove nagrade, njezinu grandioznost. Važno je to prepoznati, vi jeste naš Ibrica iz Grada i kao takvog vas naši sugrađani uvijek gledaju, ali to priznanje je veliko i vrijedno i kao takvo treba biti naglašeno. Lijepo je kad se netko može osvrnuti i vidjeti da je ostavio svoj trag. Kad ostaviš nešto pozitivno to je velika stvar. - rekao je ovom prilikom župan Dobroslavić.

Dubrovački kantautor zahvalio je županu na svečanom prijemu istaknuvši kako mu je drago da ga je struka prepoznala nakon dugogodišnjeg stvaranja.

- Meni je drago da me struka nakon 55 godina karijere konačno čula. Počeo sam i ove godine svirati na skalinima Dominikanaca, nedavno sam imao koncert na Gradcu. Planiram tamo još 3 koncerta i 4 koncerta na skalinima. Vjerojatno ću ja za svoj gušt i mimo toga sjesti i zasvirati. - rekao je Jusić te istaknuo kako ga svaki koncert u isto vrijeme iscrpi i ispuni.

- Svaki koncert izgubim po kilo i pol, to te troši i fizički i psihički, ali me i ispunja jer se bavim onim čime volim. - zaključio je Ibrica Jusić.

Na kraju prijema župan Dobroslavić uručio je Ibrici prigodan poklon, umjetničku sliku, djelo autora Eduarda Petrića.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250