Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 11 Srpanj 2019 21:06

Narodna knjižnica Orebić: Radionica digitalnog pripovijedanja

U organizaciji Narodne knjižnice Orebić održana je edukativna radionica digitalnog pripovijedanja za mlade kojom je ujedno predstavljen Erasmus+ projekt ''Digital Stories Berlin''. Voditeljica radionice Tina Bikić, predstavila je projekt, koji trenutno provodi u Berlinu, u ime dviju organizacija Mediagrammi iz Njemačke te Lag Vallis Colapis iz Hrvatske.

Na radionici su sudjelovali učenici od 3. do 7. razreda koji su se po prvi puta susreli sa inovativnom edukacijskom metodom digitalnog pripovijedanja. Učenici su na radionici naučili što je to digitalno pripovijedanje, tipove digitalnih priča, napisali svoju kratku priču koju su potom dijelili pripovijedanjem u krugu s ostalima. Učenici će sa prikupljenim audio i vizualnim materijalom uskoro kreirati prve digitalne priče koje će potom moći dijeliti sa mladima iz cijele Europe.

Kako su sudionici radionice bili također sudionici prvog Ta-da! Malog Festivala Bajke, voditeljica knjižnice Nataša Tolj i voditeljica radionica Tina Bikić, napravile su malo iznenađenje: Kolač party čime je završeno druženje.

DPP