Srijeda, 10 Srpanj 2019 19:32

Predsjednik DBS-a Sado Bečić: Ne mogu vjerovati da u Srbiji i RS još ne prihvaćaju da je počinjen genocid u Srebrenici

Predsjednik DBS-a Sado Bečić: Ne mogu vjerovati da u Srbiji i RS još ne prihvaćaju da je počinjen genocid u Srebrenici Foto: DPP

Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Dubrovnika i Dubrovačko - neretvanske županije u četvrtak u 12 sati organiziraju Mimohod povodom 24. godišnjice od genocida počinjenog nad Bošnjacima u Srebrenici. U Mimohodu na Stradunu sudjelovat će i članovi Dubrovačke bošnjačke stranke. Predsjednik DBS-a Sado Bečić pozvao je građane da se priključe Mimohodu.

- Šetnjom preko Straduna i polaganjem cvijeća u more u Portu zapravo želimo skrenuti pozornost na strašan zločin, genocid koji je počinjen u Srebrenici, a s ciljem da se takav zločin više nikada nigdje i nad nikim ne počini i pozivamo sve naše sugrađana da se priključe mimohodu i zajedno s nama sutra u 12 sati prošetaju Stradunom. - kazao je Bečić.

- Od genocida u Srebrenici prošle su 24 godine i ne mogu vjerovati da još uvijek u nekim državama, Srbiji i Republici Srpskoj, koja je nastala na genocidu, ne mogu prihvatiti genocid i zločin koji su počinili pripadnici njihova naroda. Ne znaju što se događalo od 13. do 19. srpnja 1995., ne priznaju i neće da prihvate ono što su počinili, iako cijeli svijet i predstavnici brojnih država dolaze odati počast žrtvama. Neki dolaze i pješke kako bi sudjelovali u Maršu mira, pješače oko tisuću kilometara kako bi odali počast žrtvama Srebenice. - rekao je Bečić.

Naime, u srpnju 1995. u svega nekoliko dana vojska RS-a predvođena Ratkom Mladićem u srebreničkoj enklavi pogubila je 8372 osobe, muškarce, žene i djecu, a još uvijek se traga za oko tisuću osoba i njihovim posmrtnim ostacima.

Srbija još uvijek ne prihvaća genocid u Srebrenici. Ipak, premijerka Srbije jučer je izjavila kako je u Srebrenici počinjen strašan zločin, samo eto nije rekla tko ga je počinio.

N.M.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020