Srijeda, 10 Srpanj 2019 14:07

Svečano otkrivena ploča s imenom Ulice maestra Đela Jusića

„Ova ulica gleda na Ploče, Bužu, zidine s jedne i druge strane, Porporelu, a i približno na mjesto gdje bi nekad bila barka gospara Đela, puno je simbolike u ovom mjestu”, rekao je jutros gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković otkrivajući ploču s imenom Ulice maestra Đela Jusića.

Naime, Hvarska ulica odlukom Gradskog vijeća, a na prijedlog gradonačelnika Frankovića, nedavno je preimenovana u Ulicu maestra Đela Jusića.

Uz gradonačelnika Frankovića, predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebicu i druge predstavnike Grada te zamjenicu župana Žaklinu Marević otkrivanju ploče s imenom ulice bili su nazočni i članovi obitelji pokojnog maestra i članovi DSO-a, među njima i ravnatelj Damir Milat.

- Ovo je predivna gesta Grada, gradonačelnika i cijele zajednice. Moj otac bio bi danas nevjerojatno ponosan, a odabrana je ulica koja grli Revelin i Grad. - kazao je maestrov sin Đelo Jusić Jr. ističući kako je ponos je proći Gradom i sjetiti ga se.

- Kojim god kantunom Grada prođem, čujem njegovu melodiju. - kazao je Đelo Jusić Jr.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković ovom je prilikom poručio kako je Jusić ostavio Dubrovniku trajno nasljeđe te mu se on mora stalno zahvaljivati na svemu što je za Grad radio.

Ravnatelj DSO-a Damir Milat kazao je kako „Đelova glazba odiše Dubrovnikom” te istaknuo:
- Svaki put kad izvodimo njegova djela, to je poseban događaj. Naravno, još posebnije je bilo kada bi on sam i dirigirao orkestrom. - kazao je Milat.

D.M.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020