laus banner 2021 2

Srijeda, 10 Srpanj 2019 11:35

Kiša pokvarila generalnu, ali Igre su spremne za veliko slavlje

Kiša je pokvarila generalnu probu koja je sinoć otkazana, ali Igre su spremne za veliko slavlje. Podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi večeras u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha svečano će biti otvorene jubilarne, 70. Dubrovačke ljetne igre, koje će se tradicionalno održati od 10. srpnja do 25. kolovoza na približno trideset scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika.

Obljetničke, sedamdesete Dubrovačke ljetne igre bit će svečano otvorene prema scenariju i u režiji intendantice Igara Dore Ruždjak Podolski i njenog pomoćnika za dramski program Saše Božića, a pod krilaticom „Dubrovnik plovi“. U ceremoniji sudjeluju Orkestar Državne opere Donje Saske iz Hannovera, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, Mješoviti zbor Libertas i Dubrovački komorni zbor pod ravnanjem maestra Ivana Repušića te Festivalski dramski ansambl, Folklorni ansambl Linđo, studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu te djeca i građani grada Dubrovnika. Kraj svečanosti obilježit će piromuzički vatromet čiji se početak očekuje oko 22 sata.

Svečano otvaranje 70. Igara prenosit će Radio Dubrovnik i Prvi program Hrvatskog radija, a u izravnom će prijenosu i ove godine moći uživati i gledatelji Prvog programa Hrvatske televizije. U 47 slavljeničkih dana nadolazeće festivalske sezone, Igre će brojnoj domaćoj i inozemnoj publici predstaviti više od 80 dramskih, glazbenih, baletnih, filmskih, folklornih i drugih izvedbi. Program objedinjuje najkvalitetnije hrvatske umjetnike i vrhunska gostovanja inozemnih umjetnika, a upravo će reprezentativni spoj navedenoga otvoriti i glazbeni program Igara, 11. srpnja velikim gala koncertom ispred crkve sv. Vlaha.

K.L.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020