lausnekretninebanner

Utorak, 09 Srpanj 2019 10:56

Rebalansom proračun Županije uvećan na 757 milijuna kuna

Na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen je rebalans proračuna Dubrovačko - neretvanske županije pa umjesto dosadašnjih 698,9 milijuna kuna on sada iznosi 757 milijuna kuna. Povećanje iznosi 58,1 milijuna kuna od čega je 20,3 milijuna kuna iz izvornog proračuna, a 37,8 su proračunski korisnici koji su evidencijski uključeni u županijski proračun.

Pročelnica UO za financije Dragica Stanić istaknula je uvodno kako je povećanje izvornog proračuna prvenstveno povećanje prihoda od županijskih poreza 2,2 milijuna kuna, potom sredstva iz EU fondova 2,1 milijun kuna, sredstva iz državnog proračun 4,2 milijuna od čega su 3,9 milijuna kuna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za projekte koji se financiraju iz fondova EU. Također,  prenesen je i višak iz prošle godine od 10 milijuna kuna.
Župan Dobroslavić je istaknuo kako se ovim rebalansom otvaraju mogućnosti za nove projekte i inicijative.
- U Županijskom proračunu u sklopu ovog rebalansa predviđena je kupnja radnih bilježnica za sve učenike osnovih škole kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija. To je iznos od 2.4 milijuna kuna. Vlada je prihvatila doniranje udžbenika, a mi ćemo ostalo tako da roditelji nemaju troškove na tom području. Osim toga ovim rebalansom osigurat će se i kupnja dva suvremena dijagnostička uređaja za Opću bolnicu Dubrovnik. Riječ je o ultrazvučnom radiološkom uređaju i digitalnom radiološkom uređaju ukupne vrijednosti 2,5 milijuna kuna. - rekao je župan Dobroslavić.

- Nastavljamo naše korištenje EU sredstava, ali moramo imati osigurana sredstva za predfinanciranje i sufinanciranje i tu stavku povećavamo na 9,5 milijuna kuna. Imat ćemo velike zahtjeve za Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje, a tu je i projekt prekogranične suradnje Interreg s Italijom vrijedan 36 milijuna kuna. - rekao je župan te istaknuo kako u proračunu ostaju stavke koje su bile prvotno predviđene.

- Nabrojat ću samo neke, tu je učenički dom na Korčuli sa 1,5 milijuna kuna, brana za sanaciju onečišćenja na moru, umirovljenički standard dva milijuna kuna, produženi boravak u školama, stipendiranje itd. - kazao je župan te zaključio kako je rebalans napravljen promišljeno i odgovorno.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250